Videoscheidsrechters werken voortaan vanuit Hilversum

In Hilversum is in het NOS gebouw op het Media Park een plek gekomen van waaruit videoscheidsrechters voortaan hun werk doen. De 2 videoscheidsrechters van de halve finales van de KNVB-beker bijten het spits af.

Hachelijke momenten

Bij voorgaande bekerduels dit seizoen assisteerden video-arbiters nog vanuit een bus bij het stadion. Dat leverde Kevin Blom vorig jaar december hachelijke momenten op. Hij werd na afloop van het bekerduel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht belaagd door boze fans van de club uit Overijssel. Blom was woensdag 1 maart 2017 opnieuw videoscheidsrechter tijdens het duel tussen Sparta en Vitesse. Bij het duel tussen AZ en SC Cambuur krijgt hij hulp van videoscheidsrechter Dennis Higler.

Komende jaren bij steeds meer wedstrijden

Een videoscheidsrechter op een centrale plek maakt het in de toekomst mogelijk bij meerdere wedstrijden gebruik te maken van video-arbitrage. “Dit is een nieuwe, grensverleggende stap in de ontwikkeling van de videoscheidsrechter”, zegt operationeel directeur van de KNVB Gijs de Jong. De Jong is één van de initiatiefnemers van de invoering van videoscheidsrechters. “De KNVB blijft continu de video-arbitrage in het voetbal ontwikkelen. Daarbij durven we ook dergelijke vernieuwingen te testen. Dit past bij onze vooruitstrevende visie het voetbal eerlijker te maken en de ambitie om de komende jaren bij meer wedstrijden de videoscheidsrechter in te zetten.”

(Bron: ANP)

Geef een reactie