Nederlandse wielrennen

Tour de France van 2018 zeer succesvol voor Nederlandse renners

De Champs Elysée in Parijs is op 29 juli 2018 het toneel van de allerlaatste etappe van de Tour de France 2018. Een historische editie van deze wielerwedstrijd aller wielerwedstrijd, want voor het eerst in 28 jaar staat er weer een Nederlander op het erepodium. Dat biedt perspectief voor de toekomst.

Jan, Joop en Tom

De Tour de France: elke renner wil ‘m winnen, maar weinigen zijn ook echt in staat dit te doen. Na de 2e plek van Tom Dumoulin in de editie van 2018 zijn steeds meer wielerfans ervan overtuigd dat hij degene is die in de nabije toekomst de wedstrijd op zijn naam kan schrijven. Eén van hen is oud-tourwinnaar Jan Janssen: “Let maar op: het rijtje wordt Jan, Joop en Tom. Daar ben ik van overtuigd, Dumoulin heeft er alle kwaliteiten voor”, zegt hij tegen de NOS.

Perspectief voor de toekomst

Ook Iwan Spekenbrink, leider Dumoulins ploeg Team Subweb, is zeer tevreden. “Ik weet hoeveel energie we dit jaar in de Giro hebben gestopt, dat was ons hoofddoel. Dat we nu toch zo goed gereden hebben in de Tour, heeft me heel positief verrast en geeft veel perspectief voor de toekomst”, laat hij weten aan nu.nl.

Niet alleen Dumoulins verdienste

De toekomst van het Nederlandse wielrennen is rooskleurig, maar dat komt niet alleen door Tom Dumoulin. Er zijn ook nog andere Nederlanders die de hoop op veel wielersuccessen nieuw leven inblazen. Neem bijvoorbeeld Steven Kruijswijk. In 2016 wordt hij 4e in de Giro ‘d Italia en in de Tour van 2018 eindigt hij als 5e. Ook Dylan Groenewegen heeft zich van zijn beste kant laten zien in de Tour. Hij wint zowel de 7e als de 8e etappe, wat bijzonder knap is. Groenewegen moet later helaas opgeven nadat hij hard ten val komt tijdens een kasseienrit.

Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen na zijn 2e etappezege.

Ronde van Spanje

Mede door deze goede prestaties in de Tour gaat 2018 de boeken in als een geweldig wielerjaar, maar het kan nóg beter worden. Eind augustus begint de Ronde van Spanje, de laatste grote ronde van dit jaar. Steven Kruijswijk staat aan de start, net als Bauke Mollema. Tom Dumoulin staat vermoedelijk niet aan de start, want hij rijdt dit jaar ook al de Giro d’Italia. Hier wordt hij 2e, net als nu in de Tour.

Lees ook: 2 grote wielerkoersen rijden binnen 1 jaar, wat maakt dat zo zwaar?

(Bron: AD Sportwereld, NOS, archief, ANP)

Geef een antwoord