Tom Dumoulin

Tom Dumoulin met winst Ronde van Italië in rijtje Janssen, Zoetemelk

Een miljoen mensen hebben zondag 28 mei 2017 live gezien hoe Tom Dumoulin is gehuldigd als winnaar van de Ronde van Italië. Een dag later kleuren alle kranten roze met de foto van Dumoulin, de derde Nederlander die een grote ronde op zijn naam schrijft.

Finaledag Giro d'Italia

Jan Janssen en Joop Zoetemelk

Met zijn zege in de Giro d’Italia 2017 komt Dumoulin in het rijtje met de andere 2 Nederlanders die grote rondes wisten te winnen: Jan Janssen en Joop Zoetemelk. Jan Janssen wint in 1967 de Ronde van Spanje (Vuelta a España) en een jaar later als eerste Nederlander ooit de Tour de France. Joop Zoetemelk wint in 1979 de Ronde van Spanje en een jaar later de Tour de France. Hopelijk belooft dat nog wat voor Dumoulin…

Tom Dumoulin

De kranten zijn lyrisch

“Jan Janssen en Joop Zoetemelk hebben eindelijk een opvolger”, schrijft De Telegraaf bij zijn foto, met als kop: “Tom flikt het!” Het AD heeft net als De Telegraaf de sportpagina’s in het roze gedrukt. “Geboorte van een sporticoon”, staat als titel bij één van de vele artikelen over Dumoulins optreden en op de voorpagina prijkt zijn naam naast die van Jan en Joop. “Als eerste Nederlander won Tom Dumoulin de Ronde van Italië. En hoe”, schrijft Trouw. “In één adem met Janssen en Zoetemelk”, stelt de krant. “Als een buffel naar eeuwige wielerroem”, opent de Volkskrant, die de 26-jarige Dumoulin een ongepolijste diamant noemt. “Al zal een overwinning in de Tour de France nog wel even op zich laten wachten.” Dat laatste zal nog moeten blijken.

KRANTENSPIEGEL DUMOULIN

Huldiging in Maastricht

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht is “enorm trots” op de historische prestatie van Tom Dumoulin. “Een buitengewone prestatie van ‘onze’ Maastrichtse topsporter. Maastricht kan niet wachten om Tom te eren!”, laat de burgemeester weten in een reactie. En dit gaat woensdag 31 mei 2017 om 19.30 uur op de Markt gebeuren. De huldiging is gratis toegankelijk. De gemeente verwacht “gezien de gekte van de afgelopen dagen enorm veel mensen.” Maastricht onderzoekt nog welke veiligheidsmaatregelen er genomen moeten worden.

Tom Dumoulin

(Bron: ANP)

Geef een reactie