Katie Couric

Presentatrice biedt excuses aan voor opmerking over schaatsgedrag Nederlanders

Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen vertelt de Amerikaanse NBC-presentatrice Katie Couric in haar commentaar dat Nederlanders om een wel heel bijzondere reden goed in schaatsen zijn. Volgens Couric is schaatsen een belangrijk vervoermiddel in de winter. Vooral in Amsterdam. Deze opmerking brengt op Twitter een golf van reacties teweeg. 

Schaatsen als vervoermiddel

Tijdens de voorstelronde bij de openingsceremonie doet presentatrice Katie Couric haar verhaal over de verschillende landen die binnenlopen. Wanneer Nederland aan de beurt heeft Couric een wel heel opmerkelijke analyse over waarom wij zo goed zijn in schaatsen. Ze zegt: “Zoals bekend heeft Amsterdam veel grachten die in de winter kunnen dichtvriezen. En zo lang die grachten al bestaan, gebruiken de Nederlanders die om van de ene plek naar de andere te schaatsen, ze houden er wedstrijden op en schaatsen voor hun plezier.”

Reacties

Het nieuws brengt wat teweeg op Twitter en Facebook. De Nederlandse Ambassade nodigt Couric op Twitter uit om de verschillende vormen van vervoer in Nederland uit te komen proberen en ook anderen grappen er lustig op los. Met de nodige humor proberen twitteraars de presentatrice te laten zien hoe we ons in Nederland verplaatsen en hoe het met het ijs op de grachten is gesteld.

Excuses

Naar aanleiding van de opmerkingen biedt de presentatrice haar excuses aan. Opmerkelijk is dat uit haar tekst duidelijk op te maken is dat zij al eerder in Nederland is geweest. Haar reactie: “Gefeliciteerd met alle medailles tot nu toe. Sorry dat ik me op ‘glad ijs’ bevond met mijn opmerking over schaatsen in de kanalen. Ik probeerde eer te doen aan jullie historische passie voor de sport, maar zo kwam het er niet uit! Ik zou graag nog een keer komen en het succes met jullie vieren!”

Op dinsdag 13 februari 2018 komen onder andere de shorttrackers Sjinkie Knegt en Dylan Hoogerwerf in actie. Kjeld Nuis gaat de strijd aan op de 1.500 meter. In Tijd voor MAX is Gianni Romme te gast om te praten over de Olympische Winterspelen in PyeongChang.

(Bron: NOS/AD)

Geef een antwoord