Duur 05:20
Gepubliceerd op 6 februari 2018

De Olympische genen van Sjinkie Knegt

Sjinkie Knegt (1989) uit het Friese Bantega begint op zijn 10e met schaatsen. Eerst op de ‘normale’ lange baan, maar al snel gaat hij shorttracken. Hier is hij zo goed in, dat hij anno 2018 tot de wereldtop behoort.

In zijn carrière heeft Knegt al heel wat gewonnen: hij wordt 3 keer allround Europees shortrack kampioen en wint de allereerste Olympische shortrackmedaille voor Nederland. Ook op de relay (ook wel de aflossing genoemd) doen hij en de rest van Team NL goede zaken. Zowel tijdens het WK van 2014 als tijdens het EK van 2016 winnen zij goud op deze discipline. Uiteraard hoopt Sjinkie Knegt na de Olympische Winterspelen van 2018 weer een gouden medaille mee naar huis te nemen.

Shorttrack en autocross

De moeder van Sjinkie vertelt dat hij al op jonge leeftijd goed kan schaatsen. De allereerste keer dat hij op het ijs stond, had hij niet eens het door haar meegebrachte stoeltje nodig voor steun. Thuis praat hij overigens niet over shorttrack en is hij alleen maar bezig in zijn werkplaats, waar hij aan crossauto’s klust. Leuk feitje: wist u dat Sjinkie Knegt van Chinese afkomst is, en dat hij is vernoemd naar zijn overleden oom Sjing Ting, die zichzelf Sjinkie noemde?

Wens Sjinkie veel succes in PyeongChang!

Geef een reactie