Oranje

Oranje leeuwinnen naar de finale

Dankzij doelpunten van Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Lieke Martens heeft Oranje revanche genomen voor de nederlaag tegen de Engelsen 8 jaar geleden in de halve finale van het EK. Zondag 6 augustus 2017 strijden de leeuwinnen daarom tegen Denemarken om de felbegeerde titel.

Finale tegen Denemarken

Oranje is nog één overwinning verwijderd van de Europese titel. Zondag staan zij in de finale opnieuw tegenover Denemarken, waarvan ze in de groepsfase al met 1-0 gewonnen hebben. Het bereiken van de eindstrijd is een historisch succes en dat kan zondag, opnieuw in Enschede, alleen nog groter worden.

Oranje

De sfeer zit er goed in en het publiek is optimistisch.

Engeltje op de schouder

De fysiek sterke Engelsen hebben het Oranje bijzonder lastig gemaakt. Normaal kan worden vertrouwd op het voetballende vermogen, maar daar is tijdens de halve finale amper tijd en ruimte voor. De leeuwinnen hebben verschillende keren ‘een engeltje op hun schouder’. Zo voorkomt Sherida Spitse met hulp van de paal dat een kopbal van Jade Moore erin vliegt en ontsnapt Oranje ook bij een aantal hachelijke momenten in de tweede helft aan een tegentreffer. Het eindresultaat liegt er niet om, 3 goals, 3 punten en een finaleplek.

Zo bereikt Oranje de finale…

Vivianne Miedema viert met Lieke Martens het scoren van haar openingstreffer.

Oranje

Danielle van de Donk juicht na het scoren van 2-0 tijdens.

Oranje

In blessuretijd scoort Lieke Martens de derde goal en is het feestje compleet. Het wordt uitbundig gevierd door de keepsters en de rest van de speelster en staf.

Oranje

Huldiging in Utrecht

De finale in Enschede begint zondag om 17.00 uur. Als Oranje wint, wordt de selectie maandag 7 augustus 2017 gehuldigd in Utrecht. De huldiging is dan van 18.00 tot 20.30 uur op het Lepelenburg. De KNVB kiest voor Utrecht vanwege de centrale ligging en de Nederlandse voetbalsters verblijven er vlakbij op een trainingskamp in Zeist.

(Bron: ANP)

Geef een reactie