OldStars

OldStars is er voor iedereen die wil blijven bewegen

Samen bewegen is gezond én het verbindt. Het Nationaal Ouderenfonds vindt dat iedereen samen moet kunnen blijven bewegen. Daarom biedt het Ouderenfonds met OldStars beweeginspiratie en tientallen beweegvormen door heel Nederland, zodat er altijd een manier van bewegen is die past, nu en later.

Bewegen is goed voor iedereen

Jong of oud, bewegen is goed voor iedereen. Het is niet alleen goed voor ons lichaam, ook voor onze geest. Maar in beweging blijven is nog een kunst. Als het lichaam meewerkt is het geen probleem. Maar met het verstrijken van de jaren, ontstaan er vaak fysieke ongemakken of – beperkingen waardoor het minder makkelijk gaat. Toch is het ook dan belangrijk om in beweging te blijven. Of u dit alleen doet (voor de buis met Nederland in Beweging) of in groepsverband, elke vorm is goed. Zolang u maar in beweging blijft.

Nationale beweegweek voor ouderen

Om meer aandacht te vragen voor de fysieke en sociale voordelen van blijven bewegen organiseert het Ouderenfonds van 16 t/m 20 mei 2022 de OldStars VitaliteitSpelen – de nationale beweegweek voor ouderen. In deze week zijn er overal in het land beweegactiviteiten voor ouderen met op vrijdag 20 mei de finale: Nationale Balkon Beweegdag. Sluit u ook aan bij een beweegactiviteit in uw buurt?

Beweegvormen voor iedereen

OldStars stimuleert gezondheid en fitheid op latere leeftijd het hele jaar door met een eigen beweegaanbod. Om ervoor te zorgen dat iedereen verantwoord kan blijven bewegen, hebben de beweegvormen van OldStars vaak andere (spel)regels. Bij OldStars kunt u terecht voor veel verschillende beweegvormen, van tafeltennis tot voetbal en van biljart tot wielrennen. Welke manier van bewegen past bij u? Iedereen kan meedoen!

‘’Een panna maken als je mijn leeftijd hebt, is wel erg leuk! Ik hoop echt dat ik het allemaal vol kan blijven houden, zodat mijn kleinzoon als hij later groot is met zijn oma kan voetballen.” – Conny (66) beweegt met OldStars voetbal.

Afsluiten met koffie

Bij OldStars komen deelnemers ook sociaal in beweging. Bij elke beweegvorm neemt ontmoeting een belangrijke plek in: even bijpraten voor de training of juist afsluiten met koffie. Want blijven bewegen doet u samen! Zo versterkt het Ouderenfonds het sociale netwerk van ouderen, wat bijdraagt aan het voorkomen van eenzaamheid.

Ook in uw buurt

Met de beweegvormen van OldStars kunt u op een verantwoorde manier in beweging blijven of beginnen met bewegen. Er is altijd wel een beweegvorm die bij u past. Bij OldStars kiest u voor gezelligheid en samen in beweging blijven. Er zijn al meer dan 500 beweeglocaties door het hele land. Kijk op de website van OldStars voor meer informatie en een OldStars vereniging bij u in de buurt.

(Foto: Nhttps://oldstars.nl/vitaliteitspelen/ationaal Ouderenfonds)

Geef een antwoord