Schwarbeerknocken

Schwarbeerknocken van Laura de Grave

Volgens Laura de Grave zijn de Schwarzbeernocken echt heerlijk als toetje of gebakje. U kunt het wel alleen maken met wilde blauwe bessen, met gewone blauwe bessen lukt het niet. De wilde blauwe bessen zijn in Nederland te vinden in het vriesvak. Van de wilde blauwe bessen worden de tong en tanden blauw, maar even bijten in een citroen (voor wie durft) en het is weg. 

Ingrediënten:

  • 400 gram wilde blauwe bessen (diepvries, ontdooid)
  • 100 gram tarwebloem
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • kristalsuiker, naar smaak
  • poedersuiker, om te bestrooien

Bereidingswijze:

Meng de blauwe bessen krachtig met de bloem met een houten spatel in een kom. Plet ongeveer de helft van de bessen zodat het sap eruit komt.

Verhit steeds 5 gram boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Vorm met 2 eetlepels ‘Nocken’ ofwel quenelles (ovalen vormpjes gemaakt met 2 eetlepels) van de bramenmassa en bak ze per 3 stuks in de koekenpan. Tijdens het bakken, zakken ze uit tot kleine ronde pannenkoekjes. Bestrooi de Nocken tijdens het bakken na ongeveer 3 minuten met kristalsuiker en draai ze. Bestrooi opnieuw met kristalsuiker en bak opnieuw 3 minuten. Herhaal met de rest van het beslag.

Serveer de Schwarzbeernocken bestrooid met poedersuiker.

(Bron: Laura de Grave. Foto ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie