Duur 00:37
Gepubliceerd op 13 januari 2016

Zwemtips van Inge de Bruijn

MAX Vandaag heeft speciaal voor ouderen een reeks zwemvideo’s ontwikkeld. In Zwemtips van Inge geeft Olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn handige en bruikbare tips om uw zwemslagen en -oefeningen te helpen verbeteren. 

Ga het zwembad weer eens in

We bieden u deze zwemvideo’s aan in de hoop dat u en andere ouderen weer enthousiast worden en het zwembad in gaan. De zwemadviezen in de video’s zijn speciaal op oudere zwemmers gericht en in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) ontwikkeld.

Uit onderzoek van het MAX Opinie Panel blijkt dat 9 op de 10 vijftigplussers kunnen zwemmen, maar dat 7 op de 10 dat slechts één keer per jaar, of zelfs helemaal nooit doen. Er valt dus nog veel gezondheidswinst te behalen.

Zwemmen is vooral geschikt voor ouderen

Omdat water ‘gewichtloos’ maakt, hebben ouderen bij zwemmen het minste risico op overbelasten van gewrichten of spieren. Dat maakt het ook een geschikte sportieve activiteit voor mensen met artrose. In het algemeen verbeteren activiteiten in water de conditie van het hart door verlaging van de bloeddruk en het gewicht en verhoging van de stofwisseling.

Inge de Bruijn is woensdag 13 januari 2016 te gast in Tijd voor MAX en Tijd voor MAX Radio om te vertellen over haar zwemtips!

Tijd voor MAX, iedere werkdag om 17.10 uur op NPO 1

Tijd voor MAX Radio, iedere werkdag van 18.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer