Coronavaccin halen zonder afspraak

Nog geen coronavaccin? U kunt hem nu halen zonder afspraak

Er zijn inmiddels al ruim 12 miljoen Nederlanders voor de 1e keer gevaccineerd. Meer dan 9 miljoen mensen hebben zelfs hun 2e prik al gehad. Toch is er nog steeds een grote groep die het coronavaccin nog niet hebben gekregen. Om de vaccinatiegraad verder te verhogen, kunnen mensen nu een prik halen zonder afspraak. Er zijn verdeeld over het land verschillende priklocaties waar u zo terecht kunt. 

Beschermen

Hoewel de vaccinatiegraad in ons land vrij hoog ligt, is er nog steeds een groep die de prik niet heeft gehaald. Vaccineren is niet verplicht, maar als iedereen zich laat vaccineren, kan het coronavirus zich minder verspreiden. En met een vaccin beschermt u niet alleen uzelf, maar ook de mensen in uw omgeving.

Coronavaccin zonder afspraak

Vanaf maandag 16 augustus 2021 kan iedereen van 12 jaar en ouder zonder afspraak de 1e prik halen. U kunt kiezen tussen het Janssenvaccin of die van Moderna of BioNTech/Pfizer, het mRNA-vaccin. Jongeren onder de 18 krijgen alleen het vaccin van BioNTech/Pfizer. Op de locatie maakt u direct een afspraak voor de 2e prik. Wilt u toch liever een afspraak maken? Dat kan natuurlijk ook gewoon nog via de website.

Wat moet u meenemen?

Vergeet niet als u naar 1 van de locaties gaat om het volgende mee te nemen:

  • Een mondkapje
  • Uw identiteitsbewijs

Trek ook kleding aan waarbij de u de bovenarm eenvoudig kunt ontbloten. Voor u het vaccin krijgt moet u een gezondheidsverklaring invullen. Dat kunt u thuis doen, de verklaring is hier te downloaden, of ter plaatse op de locatie.

Weten waar bij u in de buurt u direct een vaccin kunt halen? Kijk op prikkenzonderafspraak.nl

(Bron: GGD, Rijksoverheid, RIVM)

Geef een reactie