Nijmeegse 4Daagse

Nijmeegse 4Daagse dag 3: “Een week van uitersten”

We volgen onze collega Esther Versluis die de Nijmeegse 4Daagse loopt samen met haar moeder. Hieronder haar verslag van dag 3 (wat eigenlijk dag 4 is).

Feestelijke etappe

“De laatste etappe van de Nijmeegse 4Daagse moeten we vandaag afleggen. Een feestelijke etappe deze laatste wandeldag. Een bijzonder event dat dit jaar 3 dagen duurde. Wel 3 totaal verschillende dagen. Woensdag was het nog zo’n 30 graden en dus erg warm, donderdag regende het de hele dag en was het ruim 10 graden kouder dan woensdag. En vrijdag was het eigenlijk perfect wandelweer. Een zonnetje, maar niet te warm.”

Proostmoment

“Traditiegetrouw werden wij (en alle andere lopers) met gladiolen onthaald op de St. Annastraat in Nijmegen, ook wel bekend als de Via Gladiola. Waar duizenden toeschouwers juichten. Wat bijzonder om dit mee te mogen maken. Deze laatste wandeldag ging ons gelukkig weer goed af. Op de vaste momenten weer even rust: bij 10 km een bakje koffie, bij 20 km een bakje soep en dit keer bij 35 km een proostmoment dat we bijna bij de 42 km zijn (en dus de finish).”

Doorzetters

“Nooit geweten dat St. Annastraat zo’n lange weg was, maar wat een onthaal. Het enthousiasme van alle mensen langs de kant, die zorgen dat lopers die eigenlijk niet meer kunnen het halen. Wat prachtig is om te zien. Want wat is het sneu om te zien dat sommige lopers bij 10 km eigenlijk al niet meer kunnen en nog ruim 30 km te gaan hebben. Wat een doorzetters. Erg veel respect voor hen.”

“En ja hoor, daar hangt een spandoek, gemaakt door mijn lieve MAX-collega’s Josse van Rhee en Emily Speller. Dit doet je als mens onwijs goed. Fijne collega’s, die dit voor je overhebben. Wat heb ik een geluk!”

Nijmeegse 4Daagse

Het feest kan beginnen

“En of het nog niet genoeg is staan er ook nog lieve familieleden ons juichend binnen te halen. Dat maakt dit wandelavontuur compleet. Nooit verwacht dat ik de Nijmeegse 4Daagse uit had kunnen lopen. En wat een mazzel ik heb gehad (ongetraind, geen blaren of pijntjes). Dankbaar dat ik dit event mee heb mogen maken. En nu: het feest kan beginnen, want Esther is binnen.”

Nijmeegse 4Daagse

(Tekst en foto’s: Esther Versluis)

Geef een antwoord