Meer geld voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen

Gehandicapten en chronisch zieken zijn een onaantrekkelijke doelgroep voor verzekeraars. Ze zijn zo duur, dat het voor de verzekeraars helemaal niet aantrekkelijk is om juist voor hen de beste zorg te regelen.

Makkelijk en snel geld verdienen

Door gezonde jongeren te werven, verdienen de verzekeraars veel sneller en makkelijker geld. Dit gaat uiteindelijk echter ten koste van de kwaliteit van zorg. “Daar moet verandering in komen”, aldus de zorgverzekeraars VGZ en Zilveren Kruis/Achmea in de Volkskrant. Zij verzekeren samen bijna 10 miljoen Nederlanders.

Zorg voor ouderen en chronisch zieken

In 2015 kwam minister Schippers van Volksgezondheid al met een plan om verzekeraars meer geld te geven om zorg voor ouderen en chronisch zieken te regelen. Maar dit is niet voldoende, vinden bestuurders Ab Klink (VGZ) en Norbert Hoogers (Achmea). Op vrijdag 17 juni 2016 komt minister Schippers opnieuw met een plan om meer geld vrij te maken voor de zorgverzekeraars.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Hanneman says:

    Ja! Onaantrekkelijk voor de miljardenwinsten boekende zorgverzekeraars. Wat een walgelijke, discriminerende constatering.

  2. theodora says:

    hoe gaat de zorg voor chronisch zieken en gehandicapten er uitzien met name diegene die een via de zorgverzekeraar een pgb hebben of die via een herindicatie voor 2016 een pgb afgewezen is terwijl de persoon
    niets meer alleen kan doen????