apotheek

Medicijntekort bij honderden apotheken

Door een computerstoring bij medicijnenleverancier Alliance worden ongeveer 200 Nederlandse apotheken al weken niet bevoorraad. Dit zorgt voor chaos en lange wachttijden.

Geen bevoorrading

Alliance bevoorraad ongeveer 1 tiende van alle apotheken in Nederland. Sinds het ontstaan van softwareproblemen bij de medicijnengroothandel, zitten zij allemaal met de problemen. Er zijn filialen die medicijnen moeten ‘lenen’ van bevriende apotheken, omdat hun eigen voorraad op is.

Andere aanpak

Volgens Dianda Veldman, directeur van de Nederlandse Patiëntenfederatie, zijn de problemen te voorkomen als apotheken het voortaan anders aanpakken. “Ze zouden bijvoorbeeld doodlevercontracten af kunnen sluiten met een andere groothandel om dit te voorkomen”, zegt zij in een interview met BNR Nieuwsradio. Ook stelt zij een betere regionale samenwerking voor. Zo kunnen apotheken volgens Veldman adequaat inspelen op dit soort situaties.

Alliance zegt dat de problemen met het computersysteem inmiddels zijn opgelost. Wanneer de bevoorrading weer wordt hervat, is onduidelijk.

(Bron: BNR Nieuwsradio, Radar)

Geef een reactie

Reactie

  1. oosterwijck says:

    Allemaal smoesjes. Geloof nu maar niet, dat de farmacie geld laat liggen omdat de software niet werkt. Het is immers een branche van de geldwolven, en die laten geen middel onbenut om geld te verdien. Het zal wel een spel zijn om de medicijnen duurder te maken.