Maarten van der Weijden zwemt opnieuw de Elfstedentocht

Het lukt hem in 2018 niet, maar in 2019 gaat voormalig olympisch kampioen Maarten van der Weijden opnieuw proberen de Elfstedentocht te zwemmen. Op vrijdag 21 juni om 17.30 uur begint zijn zwemtocht in de Swettehaven in Leeuwarden.

Poging 2

Maarten van der Weijden probeert in augustus 2018 voor het eerst de legendarische Friese tocht te zwemmen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Hij begint voortvarend, maar op de laatste dag ziet hij zich genoodzaakt op te geven. De zwemmer is te vermoeid en te ziek om door te zwemmen, meldt de arts die hem begeleidt destijds. Ondanks dat hij voortijdig moet opgeven, gaat het al snel weer kriebelen en plant hij een datum voor poging 2.

Veranderingen

Op 21 juni is het dus zo ver. Het doel van de 2e zwemtocht is hetzelfde als tijdens zwemtocht nummer 1, maar van der Weijden gaat verder vele anders doen. Zo start hij nu niet in de nacht met zwemmen, maar aan het eind van de middag. Ook wil hij echt dat er dit keer mensen met hem meezwemmen. Om dit te realiseren is er in Stavoren een groot meezwemevenement georganiseerd waar duizenden zwemmers aan zullen meedoen. In 2018 is het ook de bedoeling dat mensen hem vergezellen in het water, maar dit kan uiteindelijk niet doorgaan omdat de waterkwaliteit te slecht is.

Ook wil hij meer eten en slapen terwijl hij bezig is met zijn elfstedenzwemtocht. In 2018 doet hij beide naar eigen zeggen te weinig.

Maarten aanmoedigen?

Wilt u Maarten aanmoedigen tijdens zijn 2e Elfstedenzwemtocht? Dat kunt u live vanaf de kant doen of vanachter de tv. De NOS zendt op 21 juni tussen 17.00 en 18.00 uur op NPO 1 een registratie van de start uit en laat om 23.00 uur beelden zien van zijn doorkomst in Sneek. Op 22 juni is op NPO 1 een registratie van het meezwemevenement in Stavoren uit. de precieze uitzendtijd vindt u op de dag zelf op de website van de NOS. Op die dag wordt er ’s avonds tussen 19.00 en 19.50 uur ook weer geschakeld met Friesland. Op 23 juni zijn er in Studiop Sport beelden te zien van de elfstedenzwemtocht en op 24 juni, de dag van de finish, zendt de NOS er ook veel over uit. Op welke tijdstippen dit zal gebeuren, is afhankelijk van hoe de zwemtocht vordert.

Uiteraard kunt u hem ook vanaf de kant aanmoedigen. Als hier uw voorkeur naar uitgaat, moet u rekening houden met grote drukte. Op de website van het evenement vindt u handige bezoekersinformatie.

Lees ook: finish bijna in zicht voor Maarten van der Weijden

(Bron: Leeuwarder Courant, AD, RTL Nieuws)

Geef een reactie