KWF-programma

Laatste stand van zaken over huidkanker en verstandig zonnen in online KWF-programma

Met de start van de zomer op 21 juni 2018 besteedt KWF Kankerbestrijding in het online programma Vraag Vandaag aandacht aan huidkanker, verstandig zonnen en nieuwe ontwikkelingen in kankeronderzoek. BN-ers gaan op stage bij kankeronderzoekers en kijkers thuis kunnen vragen stellen aan een deskundig panel.

Live te volgen

Vraag Vandaag is 21 juni live vanaf 19.30 uur live te volgen via de Facebookpagina en de website van KWF Kankerbestrijding. Tussen 19:30 en 21:00 uur zitten er deskundigen klaar om vragen te beantwoorden. Presentatrice Anouk Smulders gaat langs bij een dermatoloog om meer te weten te komen over wat de zon met de huid doet. Zanger Tommie Christiaan en zangeres Do nemen daarnaast een kijkje in het laboratorium bij toponderzoekers die meer vertellen over 2 belangrijke doorbraken in onderzoek: immunotherapie en lichtgevoelige medicijnen.

Mirella van Markus: “Het zit in de familie.”

KWF-ambassadeurs Mirella van Markus (SBS–presentatrice) en Dennis Wilt (weerman RTL Nieuws) nemen de presentatie van het online programma op zich. Mirella van Markus over haar eigen ervaringen met huidkanker: “Mijn opa had huidkanker, bij mijn vader zijn net plekjes weg gehaald. Het zit in de familie. Ik ben als kind veel verbrand, insmeren was nog niet zo’n big deal. Nu ik zelf 2 kindjes heb, ben ik mij extra bewust van de gevaren.”

Huidkanker meest voorkomende vorm van kanker in Nederland

In 2017 is bij 55.000 Nederlanders de diagnose huidkanker vastgesteld. Daarmee is het de meest voorkomende vorm van kanker in ons land. Zonverbranding is één van de grootste risicofactoren. Kinderen zijn extra kwetsbaar voor de gevolgen van blootstelling aan de zon en ernstige verbranding in de jeugd verdubbelt de kans om op latere leeftijd melanoom, een ernstige vorm van huidkanker te krijgen.

Tips om verstandig te zonnen

Tijdens de uitzending van Vraag Vandaag zijn er tips voor verstandig zonnen en wordt antwoord gegeven op vragen als: zijn de goedkopere merken zonnebrand net zo goed als de duurdere, zitten er in zonnebrand kankerverwekkende stoffen en hoe meer zonlicht, hoe meer vitamine D?

Lees ook: huidkanker en steeds meer huidkankerpatiënten verwacht.

(Bron: KWF Kankerbestrijding)

Geef een reactie