Veel mensen wikkelen hun haar in een handdoek na het douchen. Kan dit kwaad?

Kan het kwaad om uw haar in een handdoek te wikkelen na het douchen?

Het haar na het douchen in een handdoek wikkelen; vooral mensen met lang haar doen dit. Het is een fijne manier om ervoor te zorgen dat uw haar goed droogt, zonder dat het natte haar vervelend tegen u aanhangt. Maar is het wel gezond om uw haar in een handdoek te wikkelen?  

Manieren om uw haar te drogen

Er zijn verschillende manier om uw haren nadat u het heeft gewassen te laten drogen. Sommige mensen laten het door de lucht drogen, anderen gebruiken een föhn. Weer anderen wikkelen hun haar in een handdoek. Het voordeel hiervan ten opzichte van föhnen is dat het geld bespaart. In een eerder artikel leggen we uit hoeveel het föhnen van uw haar u kan kosten.

Vooral mensen met lang haar vinden het soms vervelend om hun haar door de lucht te laten drogen. Naast dat het lang duurt, hangt het vaak vervelend tegen hun gezicht of kleding aan. Bovendien is het vervelend om een waterspoor in huis achter te laten door met uw natte haren door het huis te lopen.

Kan het kwaad om uw haar in een handdoek te wikkelen?

Het kan heus geen kwaad om uw haar even in een handdoek te wikkelen, maar doe dit bij voorkeur niet te lang. Uw haar is extra gevoelig wanneer het nat is, met een groter risico om het te beschadigen tot gevolg. Let er, als u uw haar toch in een handdoek wikkelt, op dat u de handdoek niet te strak omknoopt. Zo voorkomt u dat kleine, nieuwe haartjes afbreken omdat ze als het ware gevangen zitten onder de handdoek. Om te voorkomen dat uw haar afbreekt, is het ook beter om uw haar zachtjes te deppen met een handdoek, in plaats van er ruw doorheen te wrijven. Het duurt op deze manier wellicht iets langer, maar het is wel beter voor uw haren.

nat haar slapen
Lees ook: Dit is waarom u nooit met nat haar moet gaan slapen

Microvezel handdoek als alternatief

Zit u na het douchen toch het liefst uren met een handdoek in uw haar? Dan doet u er verstandig aan om dit met een microvezel handdoek te doen, in plaats van met een katoenen badhanddoek. De vezels van een microvezel handdoek zijn, zoals de naam doet vermoeden, een stuk kleiner en fijner. Door het fijne materiaal beschadigen ze uw haar minder snel en het neemt het vocht beter op.

(Bron: Libelle, Margriet, Linda, Wecolour, Haarpro. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    bijbloem says:

    Andere mogelijkheid is een hydrofiele of flanellen luier. Die o.a. bestemd om de tere babyhuid te ontzien.
    Is daarnaast een andere manier om te recyclen. (Anders dan als poetsdoek.)