Terug naar de Tour Jurgen van den Berg

Jurgen van den Berg duikt voor MAX in de Tour de France

Het MAX-radioprogramma Villa VdB maakt tijdens de Tour de France (1 tot en met 23 juli) op NPO Radio 1 plaats voor Radio Tour de France (NOS). Maar niet getreurd, luisteraars hoeven Jurgen van den Berg in deze periode niet te missen. Met de audiowebserie Terug naar de Tour neemt Jurgen de luisteraars mee langs het parcours. Vanaf zaterdag 1 juli is de serie elke ochtend te horen op MAX Vandaag en via de socials van Villa VdB.

Terug naar de Tour: van Bilbao tot de Champs-Élysées

In Terug naar de Tour neemt Jurgen van den Berg de luisteraars in 23 afleveringen mee langs het parcours en alles daar omheen. Van de Grand Départ in het Baskische Bilbao tot aan de finish op de Champs-Élysées. Het is een knipoog naar de vaste historische Villa VdB-rubriek, Terug Naar Toen, waarin oud nieuws nieuw leven ingeblazen wordt.

Jurgen en een panel francofielen verzamelen als een soort bezemwagen verhalen over alles wat die Tour zo mooi maakt. Het panel bestaat onder meer uit Jeroen Wielaert, oud-verslaggever van de Tour, schrijver van diverse boeken over de Ronde van Frankrijk en daarmee een wandelende Tour-encyclopedie. Chazia Mourali, geboren in Parijs en dus Frankrijk-kenner pur sang, is ook van de partij. Zij kijkt verder dan de wedstrijd zelf en vertelt ons over al het moois dat het land te bieden heeft.

Onno Kleyn is culinair journalist en schrijver van het boek Mijn Frankrijk. Hij kent alle specialiteiten uit de regio waar de pelotons doorheen racen. Muziekjournalist Guuz Hoogaerts maakt het panel compleet. Hij kiest elke dag een nummer van een Franse artiest, altijd geïnspireerd op de etappe van de dag. Al deze chansons zijn terug te vinden in een speciale Spotify-playlist.

De afleveringen van Terug naar de Tour verschijnen tussen zaterdag 1 en zondag 23 juli 2023 dagelijks op MAX Vandaag. Bovendien verschijnen alle uitzendingen op deze overzichtspagina. Houd daarnaast de Twitter-, Facebook– en Instagram-pagina’s van Villa VdB in de gaten.

(Foto: MAX)

Geef een reactie