Noppert Van Gaal WK voetbal

Het WK van MAX Vandaag: “Heerlijk dat gasten als Noppert nog bestaan”

Het Nederlands elftal is na 8 jaar terug op het WK voetbal, onder ongewone omstandigheden. Het controversiële toernooi in Qatar vindt namelijk niet in de zomer, maar in november en december plaats. Voetbalvolgers Robbert en Hein bespreken op deze plek de stand van zaken rondom Oranje. In deze aflevering: de nabespreking van de moeizame zege op Senegal in de openingswedstrijd.

Hein: “2-0, allebei ongelijk gekregen in minuut 99 dus. Punten in de tas en gauw vergeten?”

Robbert: “Nee, dat zie ik anders, Hein. Jij zei 1-0, ik zei 1-0. En nu ga ik je een staaltje rekenkunst leren: 2 x 1-0 = 2-0. Juist ja. Got it?”

Hein: “Heel goed, een echte analist heeft altijd gelijk, vooral achteraf.

Robbert: “Oké, nog een kleine wijsheid dan: Mister 1-0, Davy Klaassen, wordt zo langzamerhand ook Mr. 2-0 de laatste tijd. Dus ja, we hadden het redelijk voor elkaar, net als mijn eeuwige held Louis van Gaal. Maar verder snel vergeten, daar heb jij dan weer een punt. Wél nog een pluim voor Noppert en voor Cody Gakpo.”

Hein: “Noppert inderdaad foutloos, heel knap. En ere wie ere toekomt: Daley Blind. Heel intelligent passje waar de 1-0 uit kwam.”

Robbert: “Denk wel dat Mendy, die goeie keeper van Chelsea, niet zijn beste dag beleefde in het doel van Senegal. Bij beide goals ging hij niet echt vrijuit. En intussen heeft Noppert, de verrassing van de dag, het in zich om uit te groeien tot een nationale figuur. Dat interview achteraf, zó puur natuur. Heerlijk dat zulke gasten nog bestaan! Zelfs gevorderde twintigers kunnen dankzij hem weer dromen over het Nederlands elftal en meedoen aan het WK.”

Hein: “Daar houd ik me op mijn 29e graag aan vast. Gaat het verder wel goedkomen met die poulefase of moeten we toch uitkijken voor Ecuador?”

Robbert: “Niet dat ik nou heel erg onder de indruk was van Ecuador tegen Qatar (2-0) op de openingsdag, maar er liep er toch wel eentje tussen, die extra bewaking verdient van een mandekker (als die nog bestaan tenminste). Ik heb het over die spits Valencia, die er toch maar mooi 3 inlegde, waarvan er 1 werd afgekeurd na tussenkomst van de VAR.”

Hein: “Ik ga opnieuw voor 1-0.”

Robbert: “Voordat ik op de fiets spring om even te checken of er inmiddels wel een spoortje zichtbaar is van een Oranje-koorts in de straten van Amsterdam-Noord, voorspel ik je een comfortabele 3-0 zege tegen Ecuador. Over en sluiten maar.”

(Foto: ANP)

Geef een reactie