RIVM nepmail vaccinatie

Het RIVM waarschuwt voor valse e-mail uitnodigingen voor coronavaccinatie

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, RIVM, waarschuwt dat er een valse e-mail in omloop is waarin de ontvanger zogenaamd uitgenodigd wordt zich te laten vaccineren. Maar het RIVM laat weten dat de mail niet van hen afkomstig is en adviseert ook om op geen enkele manier op de uitnodiging in te gaan.

Vaccin tegen betaling

In de mail worden mensen namens het RIVM uitgenodigd voor een vaccinatie tegen betaling en dat de aanvraag in behandeling is bij Medicorps. Waar de mail vandaan komt is niet bekend. Het instituut vermeldt ook dat het in de vaccinatiecampagne niet samenwerkt met Medicorps.

Ga er niet op in!

Hoewel het nog onduidelijk is wat er gebeurt als mensen doorklikken of bellen naar het nummer, maar het lijkt erop dat de afzender geld buit wil maken of op zoek is naar persoonlijke gegevens. Heeft u een bericht ontvangen? Dan kunt u melding maken van fraude via de Fraudehelpdesk.

Uitnodiging alleen per brief en vaccin is gratis

Het RIVM laat weten uitnodigingen voor een vaccinatie worden alleen per brief verzonden. Zorgmedewerkers ontvangen een uitnodiging via hun werkgevers en mensen die door de huisarts worden gevaccineerd krijgen de uitnodiging van de huisarts. En u hoeft ook niet te betalen voor een coronavaccinatie.

(Bron: Nu.nl, RIVM)

Geef een antwoord