Oranje Leeuwinnen

Fotoverslag: Oranje Leeuwinnen doen het, zondag in Lyon WK-finale tegen Verenigde Staten!

Ruim 5 miljoen mensen hebben woensdagavond 3 juli 2019 gezien hoe de Nederlandse voetbalsters de finale van het WK voetbal hebben gehaald. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman heeft de Zweedse vrouwen na verlenging met 1-0 verslagen. Hieronder in beeld het verloop van de wedstrijd, naar het verlossende laatste fluitsignaal.

Voorafgaand aan de wedstrijd zoeken de voetbalsters elkaar zoals gewoonlijk op:

Oranje Leeuwinnen

Schrikken als de Zweedse speeltster Jakobsson tijdens een aanval op doel op de hand van keepster Sari van Veenendaal gaat staan. Van Veenendaal kan gelukkig door:

Oranje Leeuwinnen

Lieke Martens speelt tijdens de eerste helft ondanks haar teenblessure opnieuw. De tweede helft wordt zij echter vervangen door Jill Roord:

Oranje Leeuwinnen

Het lukt Vivianne Miedema, hier in duel met Linda Sembrant, tijdens de reguliere speeltijd niet om door de stugge verdediging van de Zweden heen te komen. Een loepzuivere kans eindigt nog wel op de lat:

Oranje Leeuwinnen

Lineth Beerensteyn heeft de voorkeur gekregen boven Shanice van de Sanden, maar in 71ste minuut in de tweede helft komt Van de Sanden er alsnog in. In de blessuretijd wordt een schot op doel van haar op het nippertje afgehouden door de Zweedse keepster:

Oranje Leeuwinnen

Geen goals in de reguliere speeltijd, het wordt verlengen:

Oranje Leeuwinnen

GOAL! Jackie Groenen schiet in de 99ste minuut van de verlenging de 1-0 langs Hedvig Lindahl. Met de wijze lessen van Pierre van Hooijdonk in haar achterhoofd, besluit de middenveldster uit te halen als ze de bal op zo’n 20 meter van het doel voor haar voeten krijgt:

Winst, de Oranje Leeuwinnen, met Jackie Groenen in het midden vieren de overwinning:

Oranje Leeuwinnen

Hoera, Nederland plaatst zich voor de finale van het WK voetbal vrouwen in Lyon, die tegen de Amerikaanse vrouwen gespeeld wordt:

Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen worden zondag 7 juli om 17.00 uur naast vele supporters in elk geval aangemoedigd door Koning Willem-Alexander. Dat heeft de RVD laten weten.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reacties (2)

 1. oosterwijck says:

  Voetbal schijnt het levensdoel te worden van de massa. Het hele leven draait om voetbal. Is er nu echt niets belangrijkers (meer zinvoller) in het leven? Mannensport, vrouwensport, kindersport, geldelijk gewin, iedereen is bezig met voetbal. Arme Afrikanen ontvluchten hun land om voetballer te worden in Europa. Voetbal is de beste betaalde werkgever. Voetbal vult televisieavonden, met voor beschouwingen en nabeschouwingen, voorspellingen, gokken en kijken naar wedstrijden in veelvoud. Hele volksstammen leven van voetbal. Hele volksstammen leven voor en van voetbal. Voetbal beheerst het leven van een steeds grotere groep in de massa, die vroeger nog een baan hadden, idealen hadden, een hobby hadden, een geloof in een betere wereld hadden. Waar is de mensheid mee bezig?

 2. Carlito says:

  Mijn reactie op de voorgaande mail betreft de verloedering van het Nederlandse volk inzake onze fascinatie voor voetbal.
  Een beroemd heerser zij eens , ik citeer ; geef het volk brood en spelen dan heb je er geen kind aan.
  Dit is een wat kort door de bocht uitspraak die nu niet meer werkt in deze open (internet) maatschappij. Maar wat is er mis met de maatschappij als wij verslingerd zijn aan voetbal. Wij zijn een keihard werkend volkje met in het algemeen meer diepgang als de vorige mail ons toedicht die heus wel andere interesses heeft en zich met meer zaken die ons bezig houd in onze dagelijkse beslommeringen. Je spreekt toch ook niet van leeghoofdigheid als intelligente dames en heren elke avond met veel plezier naar een pretentieloze soap kijken zoals g.t.s.t , puur om hun hoofden leeg te maken i.vm. stress door werk gerelateerde factoren . Lekker verstand op nul en lachen om flauw geneuzel met veel reclame er tussendoor (tijd voor de koffie) .
  Nee het valt nog wel mee met de verloedering van onze maatschappij . Maak je niet zo druk om dit soort pretentieloze voorkeuren, en zolang je er zelf niet verplicht naar hoeft kijken is er toch niks aan de hand nietwaar.
  Hoed je voor azijnpisserij en ben ook wat milder voor jezelf als jij voorkeuren hebt die een ander weer als belachelijk ervaart. loocking to the bride site of life mensen.Het leven is al serieus genoeg.
  Carlito