haaksbergen

Eerste schaatsmarathon op natuurijs in Haaksbergen

De eerste schaatsmarathon op natuurijs wordt in 2019 verreden op de ijsbaan in Haaksbergen. Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) bekend gemaakt. 

Haaksbergen strijkt met de eer

Ieder jaar is het weer enorm spannend welke natuurijsbaan het toneel wordt van de eerste schaatsmarathon. In 2019 komt deze eer Haaksbergen toe, waar het ijs 4 tot 5 centimeter is en dus dik genoeg. De wedstrijd wordt gereden op 21 januari en is live te volgen via de website van de NOS. Het vrouwenpeloton start om 19.00 uur en de mannenploeg om 20.00 uur.

schaatsmarathon

De ijsmeester van de KNSB meet het ijs in Haaksbergen.

Andere gegadigden

Het is niet de eerste keer dat het Twentse Haaksbergen de wedstrijd mag organiseren. In 2018 gebeurt dit ook al en in de jaren daarvoor wordt het ijs van de Haaksbergse schaatsclub ook al 6 keer het meest geschikt bevonden. Een andere ijsbaan die jaarlijks in de running is om de wedstrijd te organiseren is die in het Drentse Noordlaren. Ook in 2019 wil Noordlaren graag de organiserende baan zijn, maar op het laatste moment trekt de baan zich terug. Zij krijgen het organisatorisch niet rond en ook de onzekere weersverwachtingen gooien roet in het eten.

Andere ijsbanen die in 2019 kans maken om de eerste marathon te organiseren zijn die in Veenoord, Nieuw-Buinen en Arnhem.

(Bron: ANP, NOS, KNSB)

 

Geef een reactie