marathon

Eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen

In het Twentse Haaksbergen wordt op 28 februari 2018 de eerste marathon op natuurijs van deze winter geschaatst. Het is niet de eerste keer dat deze eer Haaksbergen toekomt; in 18 jaar tijd blijkt het ijs van de plaatselijke ijsclub al 6 keer het meest geschikt voor een marathon.

Olympiërs aan de start

Sinds de begin van de vorstperiode wordt er al gesproken over een marathon op natuurijs, maar welke ijsclub heeft daarvoor de beste papieren? Haaksbergen zit elk jaar bij de kanshebbers, maar ook de ijsclub in Noordlaren (Drenthe) en 2 ijsbanen nabij Arnhem maken in 20918 kans. Bij een meting blijkt het ijs in Haaksbergen het beste is en zodoende wordt er op 28 februari 2 wedstrijden georganiseerd: 1 marathon voor vrouwen van 80 rondjes en een voor mannen van 125 ronden. Onder de deelnemers zijn onder meer olympiërs Jorrit Bergsma, Irene Schouten en Bob de Vries.

Live meekijken

Wilt u de wedstrijd live volgen? Dat kan. De NOS zendt de wedstrijd vanaf 19.00 uur uit op nos.nl en op de Facebookpagina van NOS Sport. Een samenvatting van de wedstrijd is te zien bij Nieuwsuur om 22.00 uur op NPO 1.

Hallo Nederland

Hallo Nederland is ook van de partij tijdens de marathon. Er wordt live geschakeld met de verslaggever ter plaatsen en er wordt een deelnemer gevolgd. U ziet Hallo Nederland elke werkdag om 18.30 uur op NPO 2.

(Bron: redactie Hallo Nederland, NOS

Geef een reactie