4Daagse

Dag 4 van de Nijmeegse 4Daagse: “Wie 150 kilometer kan lopen in 3 dagen, kan ook 200 kilometer lopen”

MAX Vandaag redacteur Hein loopt in 2023 voor het eerst de Nijmeegse 4Daagse. Als voormalig bewoner van een studentenkamer aan de Via Gladiola, is het nu tijd om de tocht zelf te lopen. Zo hoopt hij na 4 dagen het felbegeerde kruisje binnen te halen. Dit is zijn verslag van dag 4.

Duizenden lopers afgevallen

Duizenden lopers zijn inmiddels afgevallen, maar ik ben er nog bij. Wie 150 kilometer kan lopen in 3 dagen, kan ook 200 kilometer lopen in 4 dagen. Maar het moet wel eerst nog even gebeuren, voordat ik het kruisje op kan spelden.

Nijmeegse 4Daagse

Een stukje Noord-Brabant

Daarvoor moeten we de Maas over naar Noord-Brabant, via Overasselt, Nederasselt en Grave. De benen voelen zwaar, maar we weten waar we het voor doen. En de zonsopgang in de ochtendnevel maakt veel goed.

Het aftellen kan beginnen

Na doorkomsten in Gassel, Beers en Vianen komen de wandelroutes samen in Cuijk. Daar steken we het bruggetje over de Maas weer over en dan kan het aftellen beginnen. Mook, Molenhoek en Malden zijn het gezellige voorprogramma. En dan is het tijd voor de hoofdact, het moment waar we sinds de inschrijving naartoe hebben gewerkt.

Nijmeegse 4Daagse

De ene gladiool na de andere

De omstandigheden hadden iets meer zomers gekund, maar de laatste kilometers zijn 1 groot feest. Ik ontvang de ene gladiool na de andere, passeer mijn oude studentenhuis, haal mijn kruisje op en dan is het opeens klaar.

Wat een belevenis

De wekker van 2.30 uur ga ik niet missen, de korte nachten op mijn luchtbed in de tent ook niet. Maar wat is het een belevenis geweest. Hulde aan alle lopers, rolstoelrijders, vrijwilligers, kaartjesknippers, polsbandscanners, blarenprikkers, masseurs en toeschouwers. Op naar de volgende editie, met of zonder wandelschoenen.

Lees ook Heins verslagen van de vorige dagen:

Dag 1
Dag 2
Dag 3

(Foto’s: redactie MAX Vandaag)

Geef een antwoord