Dag 1 van de Nijmeegse 4Daagse.

Dag 1 van de Nijmeegse 4Daagse zit erop: “Je moet er wat voor over hebben”

MAX Vandaag redacteur Hein loopt in 2023 voor het eerst de Nijmeegse 4Daagse. Als voormalig bewoner van een studentenkamer aan de Via Gladiola, is het nu tijd om de tocht zelf te lopen. Zo hoopt hij na 4 dagen het felbegeerde kruisje binnen te halen. Dit is zijn verslag van dag 1.

De zonsopgang tegemoet lopen

“Je moet er wat voor over hebben, het felbegeerde kruisje. En dus verlaten we iets voor 3.30 uur de camping in Wijchen, waarna een dappere buschauffeur ons naar Nijmegen rijdt. Na een rondje high fives van feestende studenten lopen we de brug over en de zonsopgang tegemoet.”

De zonsopkomst tijdens de 4Daagse.

Lachend de 1e kilometers door

“In Oosterhout, Valburg, Elst en Arnhem zijn ze al vroeg wakker. Dankzij de vriendelijke toeschouwers en hun komkommers, appels, mueslirepen, drop en pepermuntjes komen we de 1e kilometers lachend door. En anders dan in de Tour de France, vooralsnog zonder incidenten.”

De minder gemakkelijke uren van de 4Daagse

“Als de tocht halverwege is, begint mijn waterzak door de tas heen te lekken. Het is de opmaat voor iets minder gemakkelijke uren. Lange stukken rechtdoor en minder volk langs de weg. Maar het peloton zorgt voor zijn eigen muziek en de sfeer blijft opperbest (het lied Engelbewaarder van Marco Schuitmaker verveelt ook na de 43e keer nog niet).”

De 4Daagse.

Nieuwe energie voor de laatste kilometers van de 1e dag van de 4Daagse

“In Bemmel en Lent worden we weer hartstochtelijk toegejuicht en verzorgd. Met nieuwe energie stampen we ons door de laatste kilometers heen, waarna de brug weer opdoemt. De dag eindigt zoals hij begon, in een gezellig druk Nijmegen. Tot zover dag 1, vroeg naar bed en op naar nieuwe avonturen.”

4Daagse Nijmegen
Lees ook: 105e Nijmeegse 4Daagse is weer als vanouds: volg de tocht via MAX Vandaag

(Foto’s: redactie MAX Vandaag)

Geef een reactie