Dag 3 van de Nijmeegse 4Daagse: “Stug doorstampen in een strak tempo”

MAX Vandaag redacteur Hein loopt in 2023 voor het eerst de Nijmeegse 4Daagse. Als voormalig bewoner van een studentenkamer aan de Via Gladiola, is het nu tijd om de tocht zelf te lopen. Zo hoopt hij na 4 dagen het felbegeerde kruisje binnen te halen. Dit is zijn verslag van dag 3.

De Zevenheuvelendag van de 4Daagse

“Dag 3 van de 4Daagse alweer, die ons langs de Zevenheuvelenweg in Groesbeek brengt. Iets om naar uit te kijken en om tegen op te zien. De voorspelde regen bij de start blijft gelukkig uit, maar de gemaakte kilometers beginnen te tellen. Mijn kuiten protesteren als eerst, de rest van mijn benen beginnen ook zwaar te voelen. Gelukkig is hier een remedie voor: stug doorstampen in een strak tempo.”

4Daagse dag 3: De dag start zonder de voorspelde regen.

Langs plaatsnamen met een M

“Zo komen we langs de ene na de andere plaatsnaam met een M. Malden, Molenhoek, Mook, Middelaar, Plasmolen, Milsbeek en Gennep. Het thuisfront meldt zich ditmaal in Ottersum om ons nieuwe energie te geven.”

Heldhaftige rolstoelrijders op de Zevenheuvelenweg

“Daarna doemen de heuvels van Groesbeek op, met de Zevenheuvelenweg als afsluiter. Pittig, zeker voor de heldhaftige rolstoelrijders, maar we slaan ons door de beklimmingen en afdalingen heen. De Noorse militairen maken tempo voor ons, het enthousiaste publiek doet de rest.”

De Zevenheuvelenweg is flink klimmen af en toe.

150 kilometer van de 4Daagse in de benen

“Het thuisfront duikt ook aan het einde van de Zevenheuvelenweg op. Ik weet nu dat er een engelbewaarder bestaat… Daarna maken we alvast een lange ereronde door Nijmegen. 150 kilometer op de teller, dus we mogen proberen eindhalte Via Gladiola te halen.”

Benieuwd naar Heins verslag van dag 2? Die kunt u hier teruglezen.

(Foto’s: redactie MAX Vandaag)

Geef een reactie