Dag 2 van de Nijmeegse 4Daagse.

Dag 2 van de Nijmeegse 4Daagse: “Wat is een 4Daagse zonder blaren en spierpijn?”

MAX Vandaag redacteur Hein loopt in 2023 voor het eerst de Nijmeegse 4Daagse. Als voormalig bewoner van een studentenkamer aan de Via Gladiola, is het nu tijd om de tocht zelf te lopen. Zo hoopt hij na 4 dagen het felbegeerde kruisje binnen te halen. Dit is zijn verslag van dag 2.

Blaren en spierpijn

“Wat is een 4Daagse zonder blaren en spierpijn? Geen idee, want ik heb het na dag 1 allebei al. Maar het schema is onverbiddelijk en dus staan we om 4.00 uur weer vol goede moed aan de start. De ontvangst is opnieuw hartelijk en we zetten koers naar Alverna en Wijchen, samen met militairen, politieagenten en douanepersoneel uit alle windstreken.”

Dag 2 van de Nijmeegse 4Daagse.

Net zoals op dag 1 weer even doorbijten

“Net als op dag 1 is het feest in Nijmegen en alle dorpen waar we doorheen komen. Maar tussen Balgoij en Niftrik is het doorbijten: een kilometerslange dijk, auto’s, wielrenners en vrachtwagens op het parcours en een zandpad onder de snelweg door.”

De sfeer wordt beter en beter langs de kant

“Maar ondertussen zijn we wel al halverwege de wandeldag. Endlich wieder Schnaps, roepen de Duitse militairen, als we aan de terugweg beginnen. In Wijchen komen we ze weer tegen, ditmaal met bier en uitbundig feestend met het publiek. De sfeer wordt beter en beter langs de kant.”

Roze woensdag tijdens de 4Daagse.

Een knuffel van moeders

“Door naar de volgende halte, Beuningen, waar het thuisfront mij opvangt en voorbereidt op de laatste kilometers van de dag. Een knuffel van je moeder, het kan soms wonderen doen. Het slotstuk valt niet mee, maar we zijn ruim op tijd binnen. 100 kilometer in de benen, 100 kilometer voor de boeg!”

Benieuwd naar Heins verslag van dag 1? Die kunt u hier teruglezen.

(Foto’s: redactie MAX Vandaag)

Geef een reactie