40 dagen geen alcohol? Doe mee met IkPas

Onbewust is er bij een groot aantal mensen een levensstijl ontstaan waarbij dagelijks alcohol nuttigen een gewoonte is geworden. . Maar waarom zou u deze gewoonte niet een keer doorbreken en 40 dagen stoppen met alcohol drinken. Op 6 maart 2019 – de dag na carnaval – start de IkPas-campagne.

Alcohol gebruik is een gewoonte geworden

Alcoholgebruik is in Nederland voor jong en oud vaak een gewoonte. Het is zo normaal geworden dat er vaak niet eens bij nagedacht wordt. Een glaasje tijdens het koken, voor de tv of als slaapmutsje. Alcohol is in de maatschappij volledig geaccepteerd. Er wordt buiten het weekend ook steeds meer gedronken. Zo wordt veel gezegd dat bij ouderen het alcoholgebruik flink is gestegen. Er moet bewuster worden nagedacht bij het gebruik van alcohol, vindt de Stichting Positieve Leefstijl (IkPas). Daarom start zij op 6 maart 2019 de campagne IkPas, in samenwerking met KBO-PCOB de grootste ouderenorganisatie van Nederland.

Waarom IkPas?

Meedoen aan IkPas zet het gebruik van alcohol eigenlijk even op ‘pauze’. Door 40 dagen te stoppen met het drinken van alcohol kunt u goed merken wat het met u lichaam doet. “De ervaring leert dat meedoen aan een periode zonder alcohol, naast de fysieke en mentale voordelen, ook de discussie over de rol van alcohol in onze samenleving aanjaagt” zegt Martijn Planken, campagnecoördinator van IkPas. De meeste mensen voelen zich fitter, slapen beter en vallen af na hun deelname aan IkPas.

Zelf meedoen? Dat kan!

Iedereen kan zich opgeven voor IkPas, deelname is ook geheel gratis. 65% van de vorige deelnemers drinkt na hun deelname 36% minder alcohol en 60% voelt zich fitter. De campagne start op 6 maart 2019, de dag na carnaval en eindigt weer op 14 april 2019. U kunt zich inschrijven op www.ikpas.nl

(Bron: ANP/KBO-PCOB/IkPas.nl)

Geef een antwoord

Reactie

  1. marianke brugman says:

    Waarom zien wij in alle tv-series en programma’s glazen wijn op tafel staan? Als de familie aan tafel zit, hebben vader en moeder een wijnglas voor hun neus. Dit is toch niet normaal! Begin daar eens mee, programma’s beoordelen hierop. Gewoon niet goed vinden dat zoiets in een serie of stuk voorkomt. Drinken doe je niet af als zijnde normaal. Zelf drink ik niets meer, ik dronk af en toe een glas wijn, maar nu ik alleen ben, heb ik niets in huis. Simpel!