Verkiezingsborden

Opvallendste tweets en posts van vrijdag 10 maart

Tijdens campagnetijd is het voor politici belangrijk de burgers voor te houden dat zij de beste keus zijn om op te stemmen. Ze maken elkaar daarom regelmatig zwart, want de concurrent moet worden verslagen. Voor politici is het eigenlijk een bloedserieuze periode. Gelukkig is er op social media altijd ruimte voor wat humor. Om het weekend vrolijk in te luiden vinden wij het wel gepast om de grappige social media posts van vandaag met u te delen.

Facebook is een favoriete plek voor politieke partijen om campagnespotjes te plaatsen. En campagnespotjes zijn voor anderen weer fijn videomateriaal om met wat behendig knip- en plakwerk een satirisch filmpje te maken. Vandaag is het campagnespotje van Mark Rutte bewerkt en op Twitter geplaatst.

Mark Rutte blijkt dus nog niet van de Groningers af te zijn sinds zijn optreden bij Pauw & Jinek van afgelopen maandag.

Moppen tappen met Gert-Jan Segers

Eerder had het vrouwenmagazine Cosmopolitan 3 meisjes ingezet om in gesprek te gaan met de lijsttrekkers. Het leverde schattige filmpjes op, die ook door politici zelf massaal zijn gedeeld. Radio 1 heeft ervoor gekozen om De Kinderstem te laten horen. Daarom werd Gert-Jan Segers vandaag geïnterviewd door 3 jongens. En waar draait dat op uit? Juist, moppen tappen.

 

Dé CDA-quiz

Sybrand Buma staat inmiddels bekend om zijn droge humor. Zou hij degene zijn die het campagneteam heeft voorgesteld om een eigen quiz over tradities te maken? We weten het niet. Maar leuk om te spelen is het wel.

Quiz CDA

 

Geef een antwoord