Overlijden

Is mijn uitvaartverzekering na 30 jaar premievrij?

“Mijn man betaalt al 51 jaar en ik al 47 jaar voor onze uitvaartverzekering van Dela, nu € 32,60 per kwartaal. U schreef dat de polis na 30 jaar premievrij is. Dat klopt dus niet…” N. Peperkampt

Uitvaartverzekeraars hanteren verschillende looptijden, indexeringen, winstdelingen en voorwaarden. Uitvaartverzekeringen laten zich dan ook moeilijk vergelijken. Dat is ook de reden dat een financiële prijsvergelijker als Independer zich niet meer waag t aan uitvaartverzekeringen. Mensen stappen ook niet over van de ene op de andere verzekering, omdat die goedkoper is. De traditie is nu eenmaal dat je een uitvaart verzekering maar een keer afsluit. De pol is verdwijnt dan in een diepe la. Toch zijn er wel een paar overeenkomsten tussen de verzekeringen. Een daarvan is dat de polissen na 30 jaar premievrij worden. Althans, de mééste polissen en dat had ik er natuurlijk bij moeten zetten. Bij Dela is dat niet het geval. Als je er, al of niet per ongeluk, ooit voor gekozen hebt de premie ‘tot je overlijden’ door te laten lopen, gebeurt dat ook. Dan ontstaan er situaties dat mensen inderdaad veel te lang premie moeten betalen. Als je dan ook nog voor diensten verzekerd bent, dus het regelen van de uit vaart, en geen geld spaart, kom je er ook nog eens moeilijk vanaf. Ik raad die mensen aan uit te zoeken wat voor een polis ze hebben, of ze vaak hebben ‘bijverzekerd’ en na te gaan of ze die (deels) premievrij kunnen maken. Het is bijna nooit nodig om steeds maar bij te verzekeren omdat een uitvaart duurder wordt. De premies worden al geregeld verhoogd om de stijgende kosten van de uitvaart bij te houden.

Bron: MAX Magazine – Editie nr. 39 2016

Geef een antwoord

Reacties (2)

  Mokkeltsje65 says:

  Ik zie wel dat dit een oud item is, maar wil toch graag hier meer over weten. Ik heb namelijk ook ooit een uitvaartverzekering afgesloten voor 30 jaar. Moest dan wat meer betalen, maar zou dan ook vrij zijn van betalen na 30 jaar. Alleen blijk ik nu nog steeds te moeten betalen en bij navraag wordt er aangegeven dat dit is voor het overlijdensrisicodeel. Maar dit heb ik toch al betaald? Ik kom dus nu al 3 jaar niet af van nog steeds een 5 euro per maand betalen. Klopt dit verhaal van? Ik heb het ooit afgesloten bij Onderlinge hulp en is nu ingelijfd bij Ardanta.

  Bvd, Sandra

   MAX Vandaag says:

   Beste Mokkeltje65, bedankt voor uw reactie. Misschien kunnen ze u hier bij de MAX Ombudsman mee helpen. MAX-leden kunnen met vragen, problemen of klachten gratis terecht op het telefonisch spreekuur van de MAX Ombudsman op nummer 035-677 55 11, elke werkdag van 10 tot 12 uur.