Hoe tevreden zijn we over ons leven?

We geven ons leven in 2016 gemiddeld een 7,5, net als in 2013. Maar over bepaalde aspecten daarvan, zoals onze financiën, zijn we in die 3 jaar toch positiever geworden. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

7,5 voor ons leven

Het bureau heeft onderzoek gedaan naar 12 aspecten van ons leven. Dat varieert van carrière, gezondheid en woonomgeving tot overheid en financiën. Over het geheel van deze elementen is zo’n 60 procent van de Nederlanders tevreden. Dat is 7 procent meer dan 3 jaar eerder. Die gegevens zijn opmerkelijk, want we geven ons leven in 2016 een even hoog cijfer als in 2013, namelijk een 7,5.

Financiën

Vooral over hun financiën zijn Nederlanders een stuk positiever geworden. Is in 2013 nog 68 procent tevreden over de huidige stand van hun geldzaken en heeft 40 procent vertrouwen in de financiële toekomst, in 2016 zijn die percentages gestegen tot respectievelijk 73 en 47 procent.

Andere aspecten

Ook zijn Nederlanders positiever gestemd over de rechters en de politie dan 3 jaar eerder. Hoewel de meeste mensen vooralsnog geen vertrouwen hebben in de Tweede Kamer, groeit het aantal Nederlanders met een positievere houding tegenover het orgaan wel. Verder zijn we nog net zo tevreden over onze buurt als 3 jaar geleden.

(Bron: ANP, CBS)

Geef een reactie

Reacties (2)

  Dieuwertje Eva says:

  Ik ben best tevreden maar ik moet 2 jaar overbruggen tot mijn AOW
  ik tel de maanden 42 nog
  gewoon weer Aow met 65

  Dieuwertje Eva says:

  Ik ben best tevreden maar ik moet 2 jaar overbruggen tot mijn AOW
  ik tel de maanden 42 nog
  gewoon weer Aow met 65
  Er zijn best veel ouderen die daardoor erg depressief zijn