Stellen vertrouwen elkaar financieel

Vertrouwen is de basis van iedere relatie. Maar wat als het om geld gaat? Vertrouwen we elkaar dan nog steeds? Ja, want bijna alle gehuwde of samenwonende Nederlanders (95,4%) geven hun pinpas met het volste vertrouwen aan hun partner mee. Dat blijkt uit onderzoek van financieringsmaatschappij Findio onder Nederlanders in verschillende leeftijdscategorieën.

Wie geeft het geld uit?

Van de samenwonende of gehuwde Nederlanders geeft ruim de helft (51,7%) toe dat ze zelf het meeste geld uitgeven in hun huishouden. Bijna een derde (31,2%) zegt dat zijn partner het meeste geld uitgeeft. Toch durven we onze pinpas met een gerust hart mee te geven. Slechts 4,6% van de samenwonende of gehuwde durft zijn pinpas niet mee te geven aan zijn partner. Het vertrouwen in onze partner lijkt met de jaren te groeien.

Gezamenlijke rekening

Bijna de helft (44,9%) van de samenwonende of gehuwde deelnemers aan het onderzoek heeft samen één rekening waarop alles binnenkomt en geen eigen lopende rekening meer. De oudere ondervraagden hebben veelal een gezamenlijke rekening waar alles op binnenkomt. Daardoor worden bij het merendeel (42%) de woonlasten evenredig naar het inkomen verdeeld. Ieder de helft betalen blijkt slechts bij 14,2% van de samenwonende of gehuwde Nederlanders de populairste verdeling.

(Bron: ANP)

Geef een reactie