Geen vrijstelling huurverhoging AOW’ers

AOW’ers met een inkomen vanaf 39.000 euro krijgen geen vrijstelling van bepaalde huurverhoging. Stef Blok, minister van Wonen, wil die vrijstelling bij nader inzien gunnen aan gezinnen vanaf 4 personen met datzelfde inkomen.

Meer kosten voor gezinnen

Blok ontmoedigt dat mensen in een huis van een woningscoöperatie blijven zitten als ze teveel inkomen hebben. Omdat ouderen vaak minder mobiel zijn, wilde hij ze laten afwijken van de huurverhoging met inflatie van 4 procent. Maar gezinnen hebben meer kosten dan de ouderen zegt Blok, die zijn opmerking onderbouwt met cijfers van het Nibud.

Gestraft

Liane de Haan van Ouderenbond ANBO is geschokt. “De minister wilde senioren oorspronkelijk niet voor niets ontzien, hier zit een kwetsbare groep ouderen tussen die niet makkelijk kan verhuizen. Sterker nog: de minister doet zelf veel te weinig om het ernstige tekort aan geschikte seniorenwoningen terug te dringen. Gemeenten en corporaties worden nauwelijks door hem aan het werk gezet om broodnodige levensloopbestendige woningen te maken. Daarmee zet hij deze groep dus klem. Het wordt senioren onvoldoende mogelijk gemaakt te verhuizen en vervolgens worden ze gestraft met een huurverhoging.”

Geef een reactie

Reacties (8)

  Irene Reydon says:

  Terwijl de ouderen steeds armer worden, verdwijnt straks de huurtoeslag, de zorgtoeslag, en als ouderen nog werken de ouderentoeslag voor de belastingen. De ziektekostenverzekering en de nota’s in de zorg vallen steeds hoger uit, de medicijnen moeten apart worden betaald, zeker als de grens van het eigen risico van € 385,00 niet is bereikt, er zijn eigen bijdrage bij de WMO en huishoudelijke zorg van ouderen, er zijn geen vrije betaalbare woningen voor ouderen, noch in de huursector en niet in vrije sector(alleen voor rijke ouderen worden de verzorgingstehuizen gesloten en na een grondige renovatie opengesteld voor kapitaalkrachtige zelfstandige oudere bewoners) De politieke partijen kunnen of willen niets doen, de 50plus Partij is een wassen neus en de bonden, ach, kunnen ook niet veel uitrichten tegen de waanzin van de macht. Straks zwerven de demente ouderen op straat, zoals ik nu al vaak via Burgernet smsjes ontvang. De zorgzame samenleving is niet meer.

   omie says:

   weet je.. ik woon NU in een voor mij betaalbare woning, omdat ik nu nog huursubsidie krijg.. wmo? gaat ook een lachertje worden

   omie says:

   ik snap trouwens ook niet dat de eigen bijdrage voor de zorgverzekeringen niet inkomensafhankelijk is. Laat de rijken onder ons maar meer betalen

  Dieuwertje Eva says:

  Worden de ouderen gestraft ! Ons leven lang hard gewerkt ! Pensioen is ook een schijntje !
  Wat ik niet begrijp dat er niemand wat aan doet !
  Niemand in de regering komt voor de ouderen op

   omie says:

   helemaal met je eens!!

  omie says:

  ik daag iedere politicus uit om eens een halfjaar van mijn aow te leven. wedden dat we dan ineens alles weer vergoed krijgen? als de toeslagen er ook al afgaan koop ik een kartonnen doos en ga ik wel naar den haag op het pleintje wonen. idioten zijn het, dat hele verdomde kabinet.Blijf vooral ook geld naar het buiten land sturen en laat ons maar gewoon verrekken!

  omie says:

  gaan jullie nog proberen om hier iets aan te doen? Ik heb iedere dag zorg nodig. Is straks ook niet meer te betalen..

  geert says:

  nee er word niets aan gedaan om dat wij Nederlanders alleen maar op onze kont blijven
  zitten en allen maar klagen in plaats er iets aan te doen ,en allen maar ikke en de rest
  stikken, dus mensen sta eens een keer op zoals in frankrijk en duitsland alles plat gooien
  dan word er misschien wel geluistert