Uitkering

Aantal WW’ers verdubbeld

Het aantal 55-plussers met een WW-uitkering is de afgelopen 5 jaar verdubbeld. Begin 2010 hadden 62.000 55-plussers een WW-uitkering, nu zijn dat er 135.000, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Katja Chkalova van het CBS: “De WW-uitkeringen van jongeren houden na een paar jaar op, die van ouderen lopen veel langer door. Zij hebben langere WW-rechten omdat ze een langere arbeidsgeschiedenis hebben.” Daar komt nog bij dat de kans om weer een baan te vinden voor ouderen veel geringer is.”

Nieuwe baan

Ruim de helft van de mensen met een WW-uitkering vindt geen baan voordat de WW-periode afloopt. Voornamelijk ouderen in de Randstad komen moeilijk aan het werk. “In de Randstad is veel meer concurrentie op de arbeidsmarkt, waardoor oudere werkzoekenden minder kans op een nieuwe baan hebben.” Aldus het UWV.

Geef een reactie

Reacties (4)

  Rob maar dan de enige echte says:

  Wie houdt wie nu voor de gek? Hoezo langer door werken? Nee op een gegeven moment alles wat je opgebouwd hebt, opeten en inleveren. Dan een vorstelijke bijstandsuitkering. Wat gaan we toch fatsoenlijk om met onze (a.s.) ouderen

   Wim023 says:

   100% mee eens!!

   mascotje says:

   Het is dieptreurig zoals er armoede en verdeeldheid gecreëerd wordt.

  mariannevanwerven@gmail.com says:

  Mij was het gelukt om in 2011 na ontslag een nieuwe baan te vinden. Helaas mag ik hier ondanks vast contract per 1 februari 2016 vertrekken. Mijn werk wordt onder mijn collega’s verdeeld. Ik ben inmiddels 58 jaar. Het is haast onmogelijk iets nieuws te vinden, maar wel allemaal lekker tot 67 jaar door werken. Welk werk? Iedereen die wel werkt en langer doorwerkt neemt de banen in van de mensen die geen werk kunnen vinden. Snel heel snel afschaffen deze regeling. Gaan we zo met ouderen om in deze samenleving. De mensen die nu 30/40 zijn en de touwtjes in handen hebben, geen 50 plussers aannemen vergeten even dat ze zelf ook aan de beurt komen als ze pech hebben. Als de werkgevers nu eens 50 plussers in dienst nemen, allerlei regelingen voor, proef plaatsing (lees 2 maanden gratis werken) geen loonbelasting betalen. Al doen ze dit maar voor een jaar, gaan wel lekker op onze oude dag job hoppen, dit was zo populair in de jaren 70/80. Iedereen profiteert hiervan, lijkt me een goed plan. Wij weer aan het werk en op deze manier zijn wij niet zo duur, want dat is toch het hele punt bij de werkgevers.