Ruim 1300 ouderen in actie voor verbetering koopkracht

Ruim 1300 ouderen voerden op dinsdag 24 november 2015 in Den Haag actie voor meer koopkracht. Het inkomen van veel ouderen is sinds de crisis met wel 6 tot 10 procent achteruit gegaan.

Koopkracht moet verbeteren

Veel mensen hebben vanwege de AOW-leeftijdsverhoging te maken met een inkomensgat. Dit komt door een opeenstapeling van maatregelen. Zo zijn hun pensioenen bevroren of gekort, is er een AOW-gat ontstaan, betalen zij meer voor zorg en wonen en zijn fiscale regelingen afgeschaft. FNV Senioren wil dat hier verandering in komt en roept politici op om ouderen meer te waarderen. Voor veel ouderen heeft de verbetering van hun koopkracht hoge prioriteit.

In actie

Jan Stam, bestuurder van FNV Senioren, noemt de actie een groot succes. “We hadden op zo’n 800 actievoerders gerekend. Er kwamen er tussen de 1300 en 1400 opdagen. En dat met het slechte weer!” De leden zijn boos, aldus Stam, maar dat kunnen ze wel met humor brengen. “Je merkt op zo’n bijeenkomst dat ouderen zich aan de kant geschoven voelen. Maar in plaats van in een hoekje te gaan zitten, komen onze senioren in actie. En hoe: cabarat, selfies en een hiphop-dans… alles is uit de kast gehaald.”

Op vrijdag 27 november 2015 is er een manifest overhandigd aan staatssecretaris Klijnsma. “De koopkracht van senioren moet gelijk opgaan met de koopkracht van de werkenden. Veel senioren doen vrijwilligerswerk, zijn ontzettend actief binnen de maatschappij, maar zien hun inkomen dalen. Daar moet beter op gelet worden.” aldus Jan Stam.

Heeft u ook te maken met een inkomensgat? Wat zou er volgens u moeten gebeuren?

Geef een reactie

Reactie

    anne says:

    KABINET wegsturen en wel zo snel mogelijk ze zijn een ” plaag ” voor gehandicapte werkloze ouderen en
    hebben deze aan de bedelstraf gebracht.

    m.i. is dat asociaal. De Rijken alleen maar Rijker van de ellende van deze groep.

    Rutte is niet geschikt voor de functie en moet als eerste weg…..