verjaardag vieren in coronatijd

Zo kunt u een verjaardag vieren in coronatijd

Sinds 16 maart 2020 is het vieren van een verjaardag niet meer hetzelfde. Alle jarigen hebben in heel besloten kring het feest moeten vieren. Maar met het versoepelen van de maatregelen per 1 juni wordt het ook weer mogelijk om een verjaardag met anderen te vieren. Hieronder een aantal mogelijkheden. 

Als het weer meewerkt

Voor wie de komende tijd jarig is, werkt het weer enorm mee. De verjaardag buiten vieren, biedt mogelijkheden. Wie een tuin heeft boft, want dan verplaatst het feest zich eenvoudig naar buiten. Het is daar ook makkelijker om 1,5 meter afstand te houden. U mag meer mensen uitnodigen, mits u de 1,5 meterregel in acht houdt. Dus afhankelijk van de grote van de tuin of het balkon kunt u mensen uitnodigen. Mensen uit 1 huishouden hoeft u niet mee te rekenen en die hoeven ook geen afstand te houden.

Buiten

Heeft u geen tuin of balkon, dan kunt u evengoed het feest naar buiten verplaatsen. Bijvoorbeeld naar een park, bos of woont u aan de kust dan is het strand een optie. Maar misschien zijn er ook plekken bij u in de buurt waar ruimte is om een feestje met elkaar te vieren. Houd wel rekening met het aantal mensen, want echt grote bijeenkomsten zijn nog steeds niet toegestaan en ook hier geldt de 1,5 meter afstandregel.

Verdeel het bezoek

Wie de verjaardag toch liever thuis viert en niet kan wachten om iedereen te zien, doet er slim aan om het bezoek te verdelen. Spreek met het bezoek af wie wanneer komt. Dan kan op de dag zelf, een aantal mensen ’s ochtends, de rest ’s avonds of zelfs verspreid over een week. Dan bent u extra lang jarig! Op deze manier kunt u zelfs rekening houden met bezoek dat kwetsbaarder is. Dan is het niet te druk en is het geen probleem om 1,5 meter afstand te bewaren.

Uit eten

Wie de verjaardag liever klein houdt kan vanaf 1 juni het feest wel verplaatsen naar een (locale) horecagelegenheid. Want gaat u met personen uit 1 huishouden, dan mag u met z’n alle aan tafel. U mag zelfs iemand uitnodigen, maar dat mag er dan wel maar 1 zijn. Vergeet niet van tevoren te reserveren. Want zonder reservering mag u de eetgelegenheid niet in.

Uit en toch thuis

Veel restaurants en eetgelegenheden blijven de bezorgservice die zij de afgelopen maanden zijn opgestart, voortzetten. Het aantal gasten in de restaurants is immers nog beperkt. Dus kunt u niet terecht bij uw favoriete restaurant of wilt u op uw verjaardag gewoon thuis eten maar niet zelf aan de slag in de keuken, laat dan uw eten bezorgen of haal het af. Een heerlijke maaltijd op een feestelijke dag.

Elkaar feliciteren buiten het eigen huishouden om kan helaas nog niet. Alle die lieve knuffels en kussen houden we tegoed. Maar het is op zijn minst fijn dat er weer mogelijkheden zijn om elkaar te ontmoeten. Zelfs als u niet jarig bent!

(Bron: nu.nl/archief)

Geef een reactie