NLDoet

Steek de handen uit de mouwen tijdens NLdoet

NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, vindt in 2018 plaats op 9 en 10 maart. Wilt u ook meedoen? Dat kan!

Nieuw record?

Jaarlijks organiseert het Oranjefonds NLdoet samen met duizenden organisaties door heel het land. Zij kunnen klussen aangeven waar zij wel wat vrijwilligers bij kunnen gebruiken en mensen kunnen zich vervolgens inschrijven om te helpen deze te volbrengen. In 2017 helpen ruim 350.000 Nederlanders om 9.500 klussen te volbrengen, een recordaantal.

Aanmelden

In 2018 hoopt het Oranjefonds dit record te verbreken en daarom wordt iedereen van harte uitgenodigd om te helpen. Via de website van NLdoet kunt u kijken welke klussen er in uw buurt zijn aangemeld en daar kunt u vervolgens op intekenen. In veel gemeenten is het aanbod aan activiteiten heel breed: van het opknappen van een dierenverblijf op de kinderboerderij tot een wandeling maken met de inwoners van een verzorgingshuis.

De Oranjes doen ook mee!

Lijkt meedoen u wat? Dan verkeert u in goed gezelschap, want de koninklijke familie doet ook elk jaar mee aan NLdoet. In 2017 helpen zij bij het opknappen van een buurttuin in Breda.

NLdoet
Of de koning in 2018 ook meedoet en welke klus hij dan vervuld, is nog onduidelijk. Zijn moeder, prinses Beatrix heeft in elk geval al de handen uit de mouwen gestoken op een kinderdagcentrum in Amersfoort.

Prinses Beatrix

Vrijwilligerswerk in Nederland

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat 1 op de 2 Nederlanders tussen de 15 en 65 jaar minstens 1 keer per jaar vrijwilligerswerk doet. Net name vrijwilligerswerk bij een sportvereniging is populair. Van de mensen van 65 jaar en ouder doet ruim 42 procent vrijwilligerswerk. Onder mensen van 75 jaar of ouder is dit 32 procent.

(Bron: sites Oranjefonds, NLdoet, ANP)

Geef een reactie