Vrijwilligers steken handen uit de mouwen

Heel Nederland steekt op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart 2016 de handen uit de mouwen. Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet van het Oranje Fonds zijn ruim 9200 klussen verdeeld over 350.000 vrijwilligers en dat is een recordaantal.

Koninklijke vrijwilligers

Op de eerste dag, vrijdag 11 maart 2016, droegen de prinsessen Beatrix, Aimée en de prinsen Constantijn en Floris al hun steentje bij voor actie. De koninklijke vrijwilligers hielpen mee op de Prinses Máxima Manege in Den Dolder. Er werd onder andere geschilderd, getimmerd, gesopt en aan bospaden gewerkt. De vrijwilligers die meedoen aan de actie zijn verdeeld over alle Nederlandse gemeenten. In de Nederlandse Antillen op Aruba, Bonaire, Curacao, Sint Maarten en Sint Eustatius worden ook vrijwilligersklussen uitgevoerd.

Grote belangstelling

Uit onderzoek van Ipsos blijkt dat Nederlanders bereid zijn om zelf bij te dragen aan een sociaal land. Alle kleine gebaren tellen zoals boodschappen doen voor één van de buren of een dag vrijwilligerswerk doen bij een organisatie. Maar ook mensen die maatje willen worden van iemand die eenzaam is of helpen in een verzorgingstehuis wordt gewaardeerd. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, is blij met de belangstelling van mensen die meedoen aan NLdoet. “Stel je voor, een land waar we niet langs elkaar heen leven, maar klaar staan voor elkaar. Daar dromen wij van. Er is natuurlijk ook veel te doen en er zijn nog veel vrijwilligers nodig. Bedenk dat van die paar uurtjes werken organisaties maandenlang plezier hebben.”

Help zelf mee

Het Oranje Fonds wil met NLdoet laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn en bijdragen aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Wilt u ook meehelpen? Op de website van NLdoet kunt u zien bij welke klussen in uw buurt nog vrijwilligers gewenst zijn. De taken die uitgevoerd worden lopen uiteen van het opknappen van een buurtcentrum tot een verwendagje voor ouderen.

(Bron: ANP)

Geef een reactie