elektrische fiets

Raad Gevraagd: “zal ik een elektrische fiets aanschaffen?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Door de elektrische fiets is het voor ouderen mogelijk om langer te blijven fietsen. Ook voor Dini zou het een uitkomst zijn, maar toch twijfelt zij enorm. Dit stuurt zij in:

“Ik ben eind 70 en fiets nog graag. Ik heb een ‘normale’ fiets en word op het fietspad regelmatig ingehaald door mensen van – ogenschijnlijk- mijn leeftijd op een elektrische fiets. Daardoor ben ik gaan nadenken over het aanschaf van een eigen exemplaar, want zo snel fietsen lijkt mij ook heerlijk Toch twijfel ik nog enorm, want lees regelmatig berichten over dat de fietsen eigenlijk best gevaarlijk zijn. Als je valt, is het lichamelijk letsel vaak ernstiger dan bij een val van een gewone fiets, bijvoorbeeld. Dat risico loop ik natuurlijk liever niet. Wat zou u doen in mijn geval?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld helemaal onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier

Geef een reactie

Reacties (2)

  oosterwijck says:

  Je kan wel harder met een elektrische fiets, maar dat hoeft niet. … Ik ben nu 65 jaar oud (jong) en heb, 5 jaar geleden, de elektrische fiets gekregen van mijn moeder (nu 93-jaar oud). Mijn moeder heeft tot haar 88e jaar nog gefietst. Ze zat bij een fietsclub en deed alle boodschappen op die fiets. Toen ze bang werd op de fiets heeft ze hem niet meer gebruikt en heb ik hem gekregen. Mijn moeder heeft de fiets 7 jaar gebruikt en nu heb ik hem al weer 5 jaar. Ik gebruik hem voor boodschappen in de stad en het grootse gemak heb ik van de trapondersteuning bij het wegrijden en bij (de vele) stoplichten. Ik behoor nog tot de generatie de stopt voor rood licht. De accu heeft iets minder capaciteit gekregen maar ik kan er toch nog 15 km mee fietsen tussen twee oplaadbeurten.

  Amaranthus says:

  De aanschaf is nogal persoonlijk. Ik spreek veel met mensen die ouder zijn dan ikzelf en die geven allemaal aan zo lang mogelijk een gewone fiets te willen houden om hun spieren zo optimaal mogelijk in beweging te laten zijn. Ze zijn bang dat ze een soort van vals spelen en hun spieren achteruit uit gaan wanneer ze een elektrische fiets gaan gebruiken. De gedachte is wat je niet gebruikt dat vergaat.

  Het is echter wel een hele uitkomst voor momenten van optrekken zoals de reactie voor mij al aangeeft. Krijgt u meer last van uw spieren of trekt u niet zo makkelijk meer op? Dan is het een uitkomst. Voor alleen het sneller rijden zou ik er niet aan beginnen. Maar het kan nooit kwaad u te laten voorlichten in de winkel op op internet. Neem naar een winkel iemand mee want twee horen meer dan een.

  Verder blijft het uw persoonlijke overweging. Wat u ook besluit, toch nog heel veel fietsplezier toegewenst met of zonder nieuwe eclectische fiets.