coronamaatregelen

Raad Gevraagd: “mijn zus vindt de coronamaatregelen onzin”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Patricia’s zus gelooft niet dat de coronamaatregelen ervoor gaan zorgen dat het virus wordt teruggedrongen en zet zich er dan ook tegen af. Dit vind Patricia zorgelijk, want haar zus behoort tot de risicogroep. Wat nu?

” Mijn zus – we noemen haar even D.- is 75 en wil niets weten van de coronamaatregelen. Ze vindt het allemaal erg overdreven en gelooft niet het virus je zo ziek kan maken als wordt gesuggereerd. Ik vind deze houding zorgelijk, want ik ken een aantal mensen die het hebben gehad en die zijn na 2 maanden nog steeds niet helemaal de oude. Graag zou ik mijn zus duidelijk maken dat het echt beter is om zich aan de regels te houden, maar ik lijk niet tot haar door te kunnen dringen. Wat kan ik nu het beste doen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

 

 

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. oosterwijck says:

    Een deel van de (ouderen) bevolking heeft meer weerstand tegen het virus en loopt minder gevaar. Jongeren worden niet ziek maar dragen wel over. De beste preventie is: blijf weg van de massa, blijf zoveel mogelijk thuis, ontvang niemand en ventileer de woning goed. Neem reinheid in acht: was regelmatig je handen en maak klinken schoon, of eigenlijk houd het hele huis schoon. Probeer zoveel mogelijk zonnebaden te nemen. Alle preventiemaatregelen zijn twijfelachtig, zoals: mondkapjes en anderhalve meter niet honderd procent veilig, maar het helpt wel enig sinds. Hier geldt de regel: baat het niet, dan schaad het niet.

    1. janie says:

      @Oosterwijk hoe komt u erbij dat jongeren niet ziek worden? Jongeren kunnen er erg ziek van worden. En er later nog maanden last van hebben. Heel gevaarlijk wat u hier schrijft.