raad gevraagd

Raad Gevraagd: “ik wil niet op visite bij mensen die niet gevaccineerd zijn”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

L. kent best veel mensen van zijn leeftijd die zich niet hebben laten vaccineren. L. wil liever niet bij deze mensen op bezoek gaan, maar vindt het moeilijk om dit te zeggen.

“Ik heb best veel goede kennissen die niet geloven in de gevaren van het coronavirus en zich dus ook niet hebben laten vaccineren. Nu er weer meer kan en mag word ik weer steeds vaker bij hen thuis uitgenodigd. Ik weet nooit zo goed wat ik moet zeggen als zo’n uitnodiging zich aandient, want eigenlijk voelt het nog niet veilig genoeg om bij hen langs te gaan. Ikzelf ben wel volledig gevaccineerd, maar toch. Hoe kan ik dit zeggen zonder dat er meteen scheve gezichten komen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. Nelleke reageert says:

    Kan me heel goed voorstellen dat u dat niet wil. Gewoon eerlijk uw mening geven. Dat kan ook op een nette manier. Echte vrienden snappen dat. Degenen die niet gevaccineerd willen worden hebben daar ook een mening over die zij ventileren. Daarom nag u ook de andere kant laten horen. Zou me zeker niet laten dwingen om dan toch maar op visite te gaan. Blijf bij uzelf. Doe wat u wil en laat u niet overdonderen.