raad gevraagd

Raad Gevraagd: “vriend confronteren met opruimwoede?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Een vriend van S. is sinds de coronacrisis flink aak het opruimen geslagen. S. snapt dit wel, maar vindt dit eigenlijk niet verantwoord…

“Mijn vriend B. stuurde mij laatst trots foto’s van zijn volledig opgeruimde zolder. “Ik heb heel veel naar de vuilstort en kledingbak gebracht”, zei hij erbij. Ik wist niet zo goed hoe ik moest reageren, want ik weet hoe druk het momenteel is bij de vuilstort en dat de mensen die kleding sorteren de toevoer eigenlijk niet aan kunnen. Daarom vind ik het niet zo verantwoord op nu opeens alles flink te gaan opruimen, maar ik vraag me af of ik dit met B. kan delen. Hij kan nogal kort door de bocht en opvliegend zijn, dus ik vrees dat het tegen het zere been is als ik hier iets over zeg.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Nelleke reageert says:

    Ik zie hier het probleem niet. Uw vriend brengt alles netjes zelf naar de vuilstort. Het is daar druk, maar iedereen zit in zijn auto dus komt niet met elkaar in contact. De crushers doen de rest. Wat de kleding betreft: goede kleding kan ook afgegeven worden in een ziekenhuis. Deze hebben altijd kleding nodig voor patiënten die niets hebben. Daar zij ze er blij mee. De kleding moet nog wel in goede staat zijn, dus geen stukkende kleding.
    Verder prima initiatief van uw vriend. Ik wou dat ik de energie had om dat te doen.

  2. Amaranthus says:

    U heeft gelijk. Ik heb inderdaad op de televisie toevallig een item gezien waarin werd uitgelegd dat de toevoer van kleding eigenlijk overstelpend is. Toch is uw probleem in mijn ogen niet echt een probleem maar meer iets waar u zich boos over maakt. Het is namelijk al gebeurd en dus is er niets meer aan te doen. Nu kunt u achteraf op uw vriend, die misschien wel helemaal niet op de hoogte was van de stand van zake betreffende de vuilstort en kleding inzameling, mopperen. Maar zoals u zelf al aangaf; daar wordt de sfeer niet beter van. Er is immers niets meer aan te veranderen? In plaats van ons vreselijk aan anderen te ergeren over wat die, veelal onbedoeld, in onze ogen niet goed doen kunt u in dit geval beter blij zijn voor uw vriend die nu een opgeruimde zolder heeft. In deze tijden kan een beetje begrip voor elkaar geen kwaad. (Natuurlijk moet kun je je wel boos maken over mensen die zich expres niets aantrekken van de echt belangrijke maatregelen van vandaag de dag. Daar kun je op het moment dat het niet goed gaat wat van zeggen. Maar gelukkig zijn daar ook de Politie en Boa’s voor.)