raad

Raad Gevraagd: “toegeven aan de wensen van mijn veeleisende, nieuwe vriendin?

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze nieuwe rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Na jaren alleen te zijn geweest, heeft Gerry een nieuwe vriendin gevonden. Hij is erg blij met haar maar nu ze iets langer samen zijn, merkt hij dat zij best veeleisend is. Zo wil ze deze zomer per se naar het buitenland op vakantie, terwijl Gerry daar eigenlijk geen geld voor heeft….

“Op een datingsite heb ik een lieve vrouw ontmoet met wie ik nu een half jaar samen ben. We hebben het erg gezellig samen, maar de laatste weken merk ik dat zij best veeleisend is. Zo verwacht ze dat ik regelmatig een cadeautje voor haar koop. Ook wil zij deze zomer per se op vakantie naar een warm land, terwijl ze weet dat ik eigenlijk geen geld heb voor zo’n reis. Moet ik haar nogmaals wijzen op mijn financiële situatie of toch instemmen met haar plan? Ik wil haar namelijk niet kwijt.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Ruzie met de buurvrouw, een moeizame relatie met uw beste vriend, of een dergelijk probleem waarover u wel wat goede raad kunt gebruiken? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier en wie weet wordt uw inzending binnenkort behandeld.

Geef een reactie

Reacties (8)

 1. Snipsnap says:

  Beste Gerry,
  Ik zal oppassen met open zijn over uw geldzaken.
  Want dat zijn uw zaken, wel zal ik eerlijk zeggen dat zo’n reis u te veel kost.
  Zonder alles open en bloot te leggen.
  Want als uw vriendin echt bij u past, zal ze begrip hebben voor uw wensen.
  Zo niet, dan is het misschien iets om over te hebben met goede vrienden, of familie??
  Het beste is dat uzelf helder blijft nadenken over wat u wilt zonder haar te voor het hoofd te stoten , weet u gezelligheid is een ding.
  Maar uw vriendin haar zin door dramt om het zomaar even te zeggen, is het dan wel zo gezellig??
  Ik weet zeker dat uzelf wel weet wat uw grenzen zijn
  Ik hoop echt dat u begrijpt wat ik bedoel.
  Succes en veel mooie momenten samen.
  Groet Snipsnap.

 2. oosterwijck says:

  Je wilt haar liever niet kwijt! … Ik U verzekeren dat je haar vanzelf kwijt raakt, als je financieel aan de grond zit. De keus is aan U, of je raakt haar nu kwijt, met weinig schade, of je raakt haar kwijt met heel veel schade (zowel emotioneel als financieel). Ik ken niet Uw leeftijd, maar als U nog in staat bet om te werken en geld te verdienen, zal ze aansporen tot meer werken en harder werken, desnoods twee banen. Als U in staat bent tot het afsluiten van een lening, zal ze U aansporen tot het lenen van geld. En als alle bronnen zijn uitgeput, gaat ze zelf weg. Op internet zal ze voortdurend bezig zijn om sponsors te selecteren. En als U nog jaren bezig bent met leningen aflossen en Uw wonden te likken, heeft ze al lang een andere sponsor. Een normaal denkende vrouw, stelt geen eisen die niet te realiseren zijn, die verwacht niet regelmatig cadeautjes, maar draagt bij in de huishoudpot. En is blij met een partner die om haar geeft.

 3. Amaranthus says:

  Laat u niet dwingen tot iets wat u liever niet wilt of financieel niet kunt doen. Iemand die het echt goed met u voor heeft zal u hierin begrijpen. Wil zij geen begrip tonen voor uw standpunt dan klinkt de relatie voor mij nu al uit balans en is dit een indicatie voor de toekomst. Als zij nu al over u heen walst zal ze dit blijven doen hoe vaak u ook de portemonnee trekt en dat zal helaas in de toekomst onvermijdelijk toch tot een breuk voeren. Ik gun het u dat deze mevrouw toch begrip zal kunnen opbrengen voor u en anders dat u iemand ontmoet die nog beter bij u past en wel rekening met uw gevoelens en situatie houdt.

 4. DAFDANCER says:

  Naar huis sturen en opnieuw beginnen heb ik ook gedaan.

 5. Dina Dejong says:

  Beste Gerry,
  Wat fijn, dat u een lieve vriendin heeft, waar u veel gezelligheid mee beleeft.
  Mijn gevoel zegt mij, dat u in uw enthousiasme in de eerste periode van uw samenzijn (en nu waarschijnlijk ook nog) met kleine attenties en toegeeflijkheid de indruk hebt gewekt, dat uw financiële positie wat beter is dan in werkelijkheid.
  Twee mensen, die op latere leeftijd met elkaar optrekken, moeten eigenlijk direct bij het begin van de relatie of vriendschap afspraken maken over de fijne, mooie dingen die je samen wilt doen én wie dan wat betaalt.
  En dan kun je rustig vertellen (voordat zaken gaan irriteren) wat je je wel en niet kunt permitteren.
  Ik vind het heel logisch, dat ieder naar vermogen bijdraagt aan de kosten van gezamenlijke uitstapjes.
  Als zo’n gesprek er nog niet is geweest, ga dan – bij een gezellig kopje koffie in een leuke lunchroom bijvoorbeeld- zo’n eerste “werkbespreking” houden. Als het de realistische, vriendelijke dame is, die u hebt leren kennen, zal ze zeker instemmen met zo’n gesprek. Zo niet, dan gelden de waarschuwingen van de andere reacties.
  Heel veel succes met uw én haar “budgetbespreking” en nog veel plezier samen.

 6. WoundedWarrior says:

  Gerry, laat je niet plukken! Want dat is zinloos… Liefde is niet te koop.

 7. Eagle1954 says:

  Pas een half jaar samen en dan nu al zoveel eisen? Ik denk dat ze van je profiteren wil. Als er echte liefde in het spel zou zijn, dan maakt het niet uit waar je met vakantie gaat zolang je maar SAMEN bent. En dan ook geen verlangens naar bepaalde cadeau’s. Zo denk ik erover. Doe ermee wat je wilt.

 8. Coby Van Roonvan Walsum says:

  Wat jammer dat het nu al zo gelopen is met uw vriendin.
  Het getuigd niet van begrip voor uw financiële situatie.
  Ik zou er toch maar eens over nadenken of die vriendin wel iets voor u is.
  Of houd ze meer van een dikke beurs.