raad gevraagd

Raad Gevraagd: “ouders confronteren met speeltuingedrag?”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Freddie woont aan een park met een kinderspeeltuintje. Normaal gesproken is het lekker rustig, maar dat is nu wel even anders. Dat baart Freddie zorgen.

“Tegenover mijn huis is een kinderspeelplaats. Nu de kinderen niet naar school gaan loopt deze speeltuin rond een uur of 3 vol met kinderen en hun ouders. De kinderen houden uiteraard niet genoeg afstand van elkaar, maar de ouders doen dit ook niet. Die zitten gewoon best dicht bij elkaar op de bankjes. Ik wil hier graag iets van zeggen, want stel je voor dat één van hen ziek is en iemand aansteekt. Toch twijfel ik, want de handhavers die elke dag langsfietsen en dit ook zien, zeggen er niets van. Moet ik dan wel mijn nek uitsteken?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Nelleke reageert says:

    En dat is nu het Big Brother effect als we elkaar gaan aanspreken of de politie inschakelen bij burgerlijke ongehoorzaamheid. Persoonlijk vind ik dat een vorm van verraad. Ik zie dit ook op ons speelpleintje gebeuren. Er wordt teveel angst gezaaid en zo te zien heeft dat ook bij Freddie toegeslagen. Blijf bij hen uit de buurt zou ik zeggen. De handhavers zijn daarin een stuk socialer?. Het probleem is dat mensen niks te doen hebben en daarom anderen “bespioneren”. Zien ze iets wat hun niet bevalt dan hangen we de BB uit. Ben blij dat u niet in mijn buurt woont. Had vorige week een monteur die begon te roepen “1.5 m”, en dat terwijl ik de deur opendeed. Hij kon toch echt niet door de brievenbus naar binnen en ik kon niet zo snel weg ivm een loopbeperking.
    Mijn advies aan Freddie is, zoek een hobby en laat de mensen met rust. Men is de beperkingen beu. Volkomen terecht. Wat nu gebeurt is zieltjes winnen voor de verkiezingen van volgend jaar. O, o, wat doen we het goed.

  2. Amaranthus says:

    Ik kan mij uw irritatie voorstellen. Het is naar mijn mening ook best respectloos van mensen om de goed bedoelde regels te negeren terwijl er een kilometer verderop in het verpleegtehuis mensen moederziel alleen sterven.

    Toch kun je je er beter niet mee bemoeien en voor je eigen veiligheid afstand van hen nemen en voor jezelf de regels wel in acht nemen. Zorg voor je eigen veiligheid en laat de handhavers voor de rest zorgen. Mensen die het niet zo nauw met regels nemen zijn, naar ik veelal merk, snel op hun teentjes getrapt wanneer zij op hun gedrag worden aangesproken. Wees de wijste en houdt u afzijdig. Denk aan uzelf en een goede gezondheid toegewenst.