hond slaapplaats huis

Wat is de beste slaapplaats voor uw hond in huis?

Een hond in huis is erg gezellig, maar het is voor uw trouwe viervoeter ook belangrijk om een eigen plekje in huis te hebben. Soms is het behoorlijk lastig om een geschikte plek te vinden, want een grote bench of mand wilt u misschien liever niet midden in de woonkamer zetten. Met onderstaande tips creëert u de ideale plek voor uw hond.

Een veilige plek

Honden zijn gezelschapsdieren, dit betekent dat ze graag in de buurt van hun baasjes vertoeven. Toch is het belangrijk dat uw hond een eigen plekje in huis heeft waar het dier tot rust kan komen en zich veilig voelt. Kies hiervoor een rustige plek, bij voorkeur in de woonkamer. Een hoekje of nis is ideaal, zo neemt de hondenmand of bench niet de hele woonkamer in beslag, voelt uw hond zich geborgen en is hij toch dicht bij zijn baasjes.

Niet te warm en te tochtig

Naast een rustige plek is het belangrijk om een plaats te kiezen die niet pal in de zon of dicht bij de verwarming is, wanneer u dit de vaste plek van uw hond maakt kunnen ze namelijk snel oververhit raken. Probeer ook tochtige hoeken en plekken met harde geluiden van bijvoorbeeld een televisie of muziekbox te vermijden.

De ideale vloer

Andere zaken waar u op moet letten zodat u ‘hondproof’ kunt wonen zijn bijvoorbeeld de vloeren. Uw hond ligt niet alleen in de mand of bench, maar brengt ook de nodige tijd door op de vloer. Daarom is het belangrijk om uw vloer goed schoon te houden, zowel voor de hond als voor uzelf. Gladde vloeren zoals tegels en parket of laminaat zijn hier uiterst geschikt voor, maar vloerbedekking maakt dit schoonhouden alweer een stuk lastiger. Houd dat in uw achterhoofd wanneer u opzoek gaat naar de ideale plek in huis voor uw hond.

(Bron: VT Wonen, Huisdieren.nu)

Geef een reactie

Reacties (2)

    HondenKat says:

    Een gladde vloer is gevaarlijk voor honden.
    Door makkelijk uitglijden kunnen ze klachten krijgen aan het bewegingsapparaat. Het kan bijvoorbeeld HD stimuleren.

    Flinter says:

    Honden liggen hier bijvoorkeur heerlijk languit op de bank, hiervoor een extra grote bank gekocht. Flinter ligt ook heerlijk op haar eigen logeerbed