fotoalbum

Raad Gevraagd: “mijn zus wil onze jeugdfoto’s uitlenen”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Thea’s nichtje, het kind van haar zus, heeft gevraagd of zij een oud fotoalbum mag lenen met jeugdfoto’s van haar moeder en Thea. Ze wil een aantal foto’s opnieuw laten afdrukken, zodat ze deze thuis kan neerzetten. Thea vindt dit niet zo’n fijn idee, maar haar zus heeft er geen moeite mee.

“Sinds een grote brand op de zolder van ons ouderlijk huis bewaar ik de albums met jeugdfoto’s bij mij thuis. Ik heb een brandwerende kast, dus dat is handig. Mijn nichtje vroeg laatst of zij 1 van de fotoalbums mag lenen, zodat zij een aantal foto’s kan uitkiezen om te laten afdrukken. Ik vind dit geen fijn idee, want ik ben sinds de brand altijd bang dat er iets mee gebeurt. Onze ouders leven niet meer en dit zijn de enige tastbare herinneringen die mijn zus en ik aan onze jeugd hebben. Mijn zus, daarentegen, heeft al toegezegd dat zij de foto’s mag lenen. Wat moet ik nu doen? De foto’s uitlenen, of voet bij stuk houden?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (3)

 1. Janneke 25 says:

  Dat is inderdaad een dilemma, ik zou het volgende doen
  Het album uitlenen met het haar afspreken dat zij het uitzoeken op korte termijn doet.
  Immers zijn het ook de foto’s van u zus, dus eigenlijk van u beiden
  Hoe leuk is het als u nichtje dierbare foto’s die u koestert ook graag in haar bezit wilt hebben.
  Verder een keer samen met u zus en haar dochter de foto’s nog een keer bekijken.
  Weet ze gelijk ook waar bijvoorbeeld de foto’s genomen en met wat voor gelegenheid.
  Zelf heb ik ook foto’s maar geen idee welk verhaaltje erbij hoort, dat is soms erg jammer.

 2. Marchispa says:

  De bezorgdheid rondom de foto’s begrijp ik goed.
  Het is alleen wel jammer dat ze nu in de kluis liggen, want wie heeft zo nog plezier van de foto herinneringen.

  Is het misschien een idee om een gezellige middag/avond met uw nichtje en zus te organiseren om samen foto’s te bekijken?
  Als iemand, uw nichtje wellicht, haar smartphone meeneemt dan kan ze van de foto’s die ze zou willen hebben meteen een foto maken.
  Daarna kan ze ervoor kiezen om deze af te laten drukken bij een fotograaf. Zo kan een gezamenlijk fotokijk moment voor iedereen iets extra’s opleveren.

  1. Marchispa says:

   Ik wil nog toevoegen dat ik het op deze manier heb gedaan met foto’s van mijn ouders voor mijn broer en zus. Dat deed ik online bij een website die ook foto’s retoucheert, bijwerkt als je daar voor kiest.