Raad Gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn vrouw liegt over haar eetgedrag”

Een geheime eetvoorraad aanleggen is niet alleen iets voor kinderen, ook volwassenen doen dit. Adri’s vrouw, bijvoorbeeld.
“Mijn vrouw en ik halen vrijwel nooit snoepjes, koekjes of hartige snacks in huis. Alhoewel, dat dacht ik. Toen ik laatst aan het stofzuigen was onder de bank, stuitte ik op een bak met daarin allerlei soorten koekjes en snoepjes. Ik heb het daar niet neergelegd dus het moet van mijn vrouw zijn. Ik heb haar geconfronteerd met mijn vondst, maar zij bleef bij hoog en laag volhouden dat het niet van haar is. Ik heb het toen maar even zo gelaten, maar ik wil het hier graag nog eens met haar over hebben. Het is immers niet zo dat ik haar verbied op te snoepen, dus ik vraag me af wat haar drijfveer is. Hoe pak ik dit goed aan?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (2)

 1. Nelleke reageert says:

  Mijn vraag is, waarom haalt u niets in huis. Is dat om een bepaalde reden? Is dit een gezamenlijke beslissing of is deze opgelegd?
  Dit komt toch op mij over dat u niet wil dat uw vrouw snoept. Heeft uw vrouw overgewicht? Het feit dat u uw vrouw “confronteert” dat er een bak met koek/snoep staat en u die daar niet heeft neergezet, sterkt mij in mijn vermoeden dat u uw wil probeert op te leggen aan uw vrouw. U zegt wel dat het u het uw vrouw niet verbiedt maar toch denk ik dat u op een of andere manier pressie uitoefent op uw vrouw waardoor zij dit stiekem doet. Zij is waarschijnlijk bang voor uw reactie dat zij dit heeft ontkend. Ik kan u garanderen dat dwang absoluut niet werkt, maar versterkt.
  Als u met een kwinkslag had gereageerd met een “kijk nou is, wat een mazzel, lekker bij de koffie”, dan had uw vrouw waarschijnlijk ook anders gereageerd. Ik denk dat u de hand in eigen boezem moet steken want ik vermoed dat dit door uw houding dit is ontstaan. Neem gewoon een koekje bij de koffie dan is er ook geen behoefte om een “geheime” voorraad erop na te houden. Dwang, ook al zegt u dat niet te doen, werkt niet. Het feit dat u aangeeft “het daar toch nog eens met haar te moeten hebben”, sterkt mijn vermoeden. Ik hoop dat uw vrouw genoeg moed heeft om haar mond open te doen.

  1. Lizzy1492 says:

   Prima reactie van Nel!
   Ik had meteen hetzelfde gevoel bij deze kwestie.

   Tenzij Adri’s vrouw misschien dementerend is en niet meer weet waar zij iets neergelegd heeft, is de vraag/reactie van Adri beneden alle peil.
   Hij kan zich inderdaad beter afvragen waaróm zijn vrouw snoep onder de bank legt.
   Het zal vast iets met Adri te maken hebben.