kerstkaarten

Raad Gevraagd: “mijn partner wil kerstkaarten digitaal versturen”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Sari en haar man sturen elk jaar kerstkaarten, maar haar man wil nu af van de papieren variant. Sari is het hier niet mee eens, maar wat kan ze eraan doen?

“Mijn man en ik versturen jaarlijks zo’n 40 kerstkaarten. Mijn man wil deze kaarten nu online versturen, zodat we geen dure kaarten en postzegels hoeven te kopen. Ik vind dit onpersoonlijk en ongeïnteresseerd staan, dus ik wil dit niet. Toen ik dat zei, zei hij dat ik ze dan maar zelf moet gaan betalen van mijn persoonlijke budget. Ik vind dat erg flauw, maar hij lijkt zeer standvastig. Hoe kan ik hem wat dit betreft op andere gedachte brengen?”

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

  1. madeliev says:

    Wat is de eigenlijke reden dat uw partner niet meer kiest voor verzending kerstkaarten per post? Vergeleken met vorig jaar komt de extra uitgave dit jaar op 4 cent per ‘gewone’ zegel meer, dus 4 x 40 = 1.60 in totaal extra, de kerstpostzegels zijn nog goedkoper en kerstkaarten kosten tegenwoordig nauwelijks wat. U geeft niet aan dat er geldproblemen zijn. Dus wat is zijn werkelijke reden; krijgt u zelf weinig kaarten terug, stuurt u ook kaarten naar mensen waar u nauwelijks contact meer mee heeft, puur uit gewoonte, en moet je dat nog in stand houden, ziet hij dat dan als weggegooid geld, of is het te veel gedoe, adressen schrijven etc. Een gesprek daarover zal u misschien inzicht geven in zijn werkelijke reden. En dan kunt u altijd nog besluiten of ù het wel de moeite èn het geld waard vindt en dit dan zelf regelen en betalen.