raad gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn man wil een hobbykamer”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke donderdag staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

De man van Nicole wil een kamer in hun huis omtoveren tot hobbykamer. Nicole weet niet zo goed wat zij daar van vindt.

“Mijn man is net met pensioen en heeft nu alle tijd voor al zijn hobby’s. Zo is hij gek van modeltreintjes. Hij heeft mij nu gevraagd of hij 1 van de kamers in ons huis mag gebruiken als hobbykamer, zodat hij er een treinspoor kan aanleggen en een vaste plek heeft om aan zijn treintjes te werken. Ik vind het lastig om deze vraag te beantwoorden. We wonen niet zo groot en in de kamer waar dit moet gebeuren liggen nu nog veel spullen van mij. Ik zou niet weten waar ik die zou moeten opbergen als deze kamer vrijgemaakt moet worden. Ik heb hem dit ook verteld, maar hij zegt dat we daar wel wat op vinden. Ik ben daar niet zo zeker van, dus ik twijfel erg over het antwoord op zijn vraag…”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Ruzie met de buurvrouw, een moeizame relatie met uw beste vriend, of een dergelijk probleem waarover u wel wat goede raad kunt gebruiken? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanvraagformulier en wie weet wordt uw inzending binnenkort behandeld.

Geef een antwoord

Reacties (3)

 1. gbvogels says:

  Is toch heel makkelijk op te lossen bouw in het midden vd kamer n vierkante kast kist hier kunnen u spullen in en de plaat waar uw man zn treinen op wil bouwen hier op vast zetten en als u iets nodig heeft opzij zetten of katrollen in het plafond en het hele boeltje gaat omhoog heel simpel

 2. Nelleke reageert says:

  Als ik het goed begrijp mogen uw spullen er wel liggen maar mag uw man geen treinenkamer maken. Het lijkt mij dat er vast wel een oplossing te bedenken is door bv schappen aan de muur te maken. Een hoge kast waar u uw spullen in kwijt kunt is misschien een optie. Zelf heb ik een grote dekenkist aan het eind van mijn bed staan. Daar heb ik alle beddengoed in gestopt zodat ik in de kasten weer ruimte kreeg voor andere spullen. Handdoekenkast in de badkamer. Zo creeer je ruimte. Wees blij dat uw man een leuke hobby heeft waar hij zich nu op wil storten. Je hoort vaak anders als mensen met pensioen gaan.

 3. klontje says:

  Uw man wil zijn dagen doorbrengen met hobby’s . Heel begrijpelijk, dan blijft voor hem het leven een doel hebben.
  Gun hem een ruimte om de hobby te beoefenen. Wees blij dat hij zich bezig wil houden met een prachtige hobby ! Beiden hebben recht op 50 % van de ruimte. Waarom zou Uw gedachtengang moeten prevaleren boven die van hem?