raad gevraagd

Raad Gevraagd: “mijn buurvrouw geeft andere tuinen ongevraagd water”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Ook al regent het af en toe, de grond is op veel plekken te droog. De buurvrouw van Jannie lost dit op door elke dag de planten water te geven, en niet alleen die in haar eigen tuin. Jannie vraagt zich af of dit wel zo’n goed idee is…

“Mijn buurvrouw is een ontzettend lieve vrouw met een mooie tuin. Zij geeft haar planten elke dag water, maar sinds kort besproeit zij met haar tuinslang ook onze tuin en die van haar andere buren. Dit doet zij uit zichzelf, dus zonder het te vragen. Ik weet dat zij ons hierdoor probeert te helpen en heb er persoonlijk dan ook geen probleem mee, maar ik heb vernomen dat haar andere buren er minder positief tegenover staan. Om haar een discussie te besparen zou ik mijn buurvrouw graag willen inlichten voordat haar andere buren haar boos aanspreken. Toch twijfel ik, want is dit wel handig om te doen? Het is immers iets tussen haar buren en mijn buurvrouw.”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reactie

    monty says:

    ik denk dat een of twee keer per week langdurig sproeien beter is.
    b.v met een vaste sproeier.
    en dan 2 uur lang. de grond verzadig dan beter als iedere dag nat maken.