raad gevraagd

Raad Gevraagd: “Mijn buurman is onvriendelijk tegen onbaatzuchtige mensen”

Dilemma’s en problemen, iedereen heeft ze en kan soms wel wat goede raad gebruiken bij het oplossen ervan. In onze rubriek Raad Gevraagd kunt u hierbij helpen; lezers helpen lezers! Elke week staat er een nieuwe kwestie voor u klaar waarop u kunt reageren.

Nu het coronavirus Nederland in zijn greep houdt is het belangrijk om elkaar te steunen waar dit kan. De buurman van Lia, die de 75 is gepasseerd, krijgt ook steun van anderen. Zo worden er boodschappen voor hem gedaan en komt er elke avond iemand kijken of alles goed met hem gaat. Hartstikke fijn, maar het valt Lia op dat haar buurman alles behalve dankbaar is.

“Sinds de regering mensen heeft geadviseerd om zoveel mogelijk binnen te blijven wordt mijn oudere buurman aan alle kanten geholpen. Als ik hem zou zijn, zou ik hier heel blij mee zijn. Helaas is hij dat niet. Ik heb hem nu al een paar keer beledigende opmerkingen horen maken naar degene die zijn boodschappen komt afleveren. Ik snap absoluut niet waarom hij dit doet en wil hem hier eigenlijk op aanspreken, maar ik weet niet of dit zo verstandig is. Wat zou u doen?”

Heeft u goede raad? Laat dan uw reactie achter in het daarvoor bestemde veld onderaan dit bericht.

Zelf insturen

Zelf een probleem dat u wilt voorleggen aan de lezers van MAX Vandaag? Meld u dan aan via het Raad Gevraagd aanmeldformulier.

Geef een reactie

Reacties (4)

  Vissik says:

  Aardig briefje in de. Is doen.?

  Vissik says:

  Aardig briefje in de bus doen?

  Hermann Gerritsen says:

  Misschien beginnende dementie?

  Amaranthus says:

  De optie Dementie van Hermann Gerritsen hiervoor lag mij ook het eerst in de gedachte. Er zijn ook mensen die zo gewend zijn voor zichzelf te zorgen dat ze het lastig vinden hulp te aanvaarden en ondanks hun dankbaarheid toch knorrig overkomen. Een beetje het “meneer Aart” effect uit Sesamstraat. Misschien weet de meneer wel niet zo goed raad met alle (plotselinge) aandacht. Ik zou het gewoon bij hem laten liggen en zelf vriendelijk blijven. Niet alles hoeft opgelost. Ieder is zoals die is. Vaak zijn de mensen die het minst hulp nodig lijken te zijn juist diegene het hardst nodig zijn. Er kunnen altijd tere plekken zijn uit het verleden waar wij geen weet van hebben maar die wel het gedrag zouden kunnen verklaren als je het geweten had.